Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Érvelés az E-naplóról. Valaki...

Érvelés az E-naplóról. Valaki segít?

Figyelt kérdés

Érvelést kell írnom az e-napló bevezetéséről, de teljesen tanácstalan vagyok. Félreértés ne essék, senkitől nem kérem hogy írja meg helyettem, nyilván, csak ötletek kellenének. Azt sem igazán tudom hogy kezdjek hozzá...

Előre is köszi.

2016. dec. 7. 17:18
 1/4 anonim válasza:

Először is tudod mi az az enapló ugye? Akkor ezzel kezdd. Az e-napló egy olyan internetes diák ellenőrzési rendszer ami helyettesíti a papírban használt formáját blablabal

Másodszor. Ha a bevezetéséről kell érvelned, akkor nincs választásod aközött, hogy mellette vagy ellene állsz ki. Csak mellette teheted. Mondd el a dolgokat, pl. egyszerűbben használható, tartósabb, nem szakad el, átláthatóbb, nem kell cserélni stb.

A végére már csak az kell, hogy te ilyen területeken láttad hogy használják eddig /én sulimban teljesen jól működik jobban szeretem mint a papírformáját stb/ és, hogy mennyire jó ötletnek tartód.

Voilá, fogalmazni egyszerű.

19/F

2016. dec. 7. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerkezetben nem tudok segíteni, de érveket tudok adni.

Előny:

- Bármikor meg lehet nézni a jegyeket, hiányzásokat, dicséreteket, elmarasztalásokat

- A napló számol átlagot, így nekünk nem kell

- Pontosabban lehet tudni/megadni, hogy mikor, mire kaptad a jegyet

- A tanár akár otthonról is beírhatja a jegyeket, így hamarabb megtudgatod az eredményedet

Hátrány:

- Ha a naplót karbantartják, akkor nem férhetsz hozzá

- Ha a tanár véletlenül elírja a jegyet, akkor azt egyből láthatják a szüleid, és így félreértésekhez vezethet

2016. dec. 7. 17:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az butaság, hogy nincs választásod arról, hogy mellette vagy ellene vagy, ha a kábítószer vagy a fegyvertartás bevezetéséről beszélünk, akkor is van egy pró és egy kontra oldal. Ettől érvelés. Először is találd ki, hogy szerinted jó-e ez az egész, vagy nem, és aszerint építsd fel az érvelésedet. Itt van pár érv a teljesség igénye nélkül, ami hirtelen eszembe jutott. Innentől pedig bevezetés-tárgyalás-befejezés, szokásos formula. Az érveket célszerű a leggyengébbtől a legerősebbig felépíteni, de ha már magatoktól kell ilyeneket írni, feltételezem, hogy ilyesmiket tanultatok.

Az érvek:

Pozitívumok:

-átláthatóbb, egységesebb rendszer; a diák és a tanár is ugyanazt látja, így nem félév/év végén lesznek konfliktusok abból, hogy a 3-4 hónappal ezelőtti jegyekkel mi van

-az iskola egyszerűbben kommunikál a szülőkkel, a szülő látja a gyerek érdemjegyeit, dicséreteit, figyelmeztetéseit, hiányzásait, stb, nem csak akkor, amikor a gyerek hajlandó megmutatni neki az ellenőrzőt

-felhő alapú, így nincs olyan jellegű probléma, hogy az elveszett papír alapú ellenőrzőt/osztálynaplót hogyan lehetne pótolni

-környezetkímélőbb, hiszen a papír miatt nem kell megannyi fát kivágni

-adott esetben naprakészebb lehet, mint a hagyományos napló, hiszen az otthon kijavított dolgozatokat azonnal tudja a tanár rögzíteni, és nem az iskolában, rosszabb esetben órán telik ezzel az idő

-sokkal olcsóbb, mint minden évben minden osztályba naplót/minden diáknak ellenőrzőt venni

Negatívumok:

-az e-napló használatához minimális szintű technikai szaktudás szükséges, ami nemhogy a szülőknek, de adott esetben a tanárok egy részének is kihívást jelent, így inkább nem használják

-a használatához olyan eszközzel kell rendelkezni (számítógép, okostelefon), ami nem mindenkinek áll a rendelkezésére,

-azoknál a tanároknál, akik nem használják, nincs semmilyen papír az esetleges értékelésekről, később bonyodalomhoz vezethet

-előfordulhat, hogy a szülő úgy látja a jegyeket, hogy a diák még nem is tud róla (ha pl. a tanár este javítja ki a dolgozatokat), ez is konfliktusokat szülhet

stb

stb

...

2016. dec. 7. 17:46
 4/4 anonim ***** válasza:

*Az szerintem nem hátrány hogyha a tanár elírja a jegyet, inkább előny, mert könnyű kijavítani, nem kell korrektorral, vagy bármi mással manyókálni.

Hülyeségnek hangzik, de nem kell annyi papírt elpocsékolni sem. Gondolj bele, hogy elsőtől tizenkettedikig 12 napló fogyott el az osztályaidban, évente azért csak Magyarországon biztos kitesz pártonna papírt.

Másik előnye hogy mivel elektronikus, átlagok számolásában nem hibázik, nekem 8. végén az 5-8-as átlagomat a javamra elszámolták, de pl. a 10.-es átlagomat kisebbre számolták a valóságnál.

2016. dec. 7. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!