Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egyenletként hogyan írnátok...

Egyenletként hogyan írnátok fel? Dóri délután kihegyezett a ceruzái közül 3-at, majd a még ki nem hegyezettek harmadát, ezután még a maradék felét, az utolsó hármat azonban csak az edzés után tudja befejezni. Hány ceruzája van Dórinak?

Figyelt kérdés

2016. nov. 8. 19:17
 1/6 anonim ***** válasza:

((osztásként : ezt használom, nem / ezt))

össz. ceruza: x

ki nem hegyezettek egy harmada: (x-3):3

utána lévő maradék: x-(x-3):3

x=3+(x-3):3+x-(x-3):3+3

2016. nov. 8. 19:47
 2/6 anonim ***** válasza:

előző vagyok és nem vettem figyelembe, hogy a maradék felét mondja. ez a helyes megoldás:

össz. ceruza: x

ki nem hegyezettek egy harmada: (x-3):3

utána lévő maradék fele: (x-(x-3):3):2

x=3+(x-3):3+(x-(x-3):3):2+3

2016. nov. 8. 19:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:)
2016. nov. 8. 19:59
 4/6 A kérdező kommentje:
A teljes egyenlet elején és a végén is kell a 3?
2016. nov. 8. 20:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy későn válaszolok, de azért adtam a végén még 3-at, mert úgy is fejeződött be a feladat. "az utolsó hármat azonban csak az edzés után tudja befejezni" ezt adtam oda a végén :D
2016. nov. 9. 15:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Ilyenkor jobb kicsit gondolkodni mint egy betűhalmazt felírni. "a maradék felét majd az utolsó hármat" -- hát mennyi volt a maradék ha egyszer a felét kihegyezve három marad? Hat. Mennyi volt előtte hogy a harmadát kihegyezve hat marad? Kilenc. Meg 3? 12. Kész.
2016. nov. 10. 04:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!