Kezdő "gitárosnak" milyen gitárt ajánlanátok?
Én nemrég vettem a második gitárom (újrakezdéshez), én Cortot választottam (Cort Co-AF510M-OP lett a "nagy szerelem") - több hónapig gondolkoztam rajta, és sokakat megkérdeztem, az első válaszoló az első, akitől nem azt hallom, hogy a Cort ár/érték arányban az egyik legjobb választás egy kezdő számára.
(Az első gitárom nylonhúros volt, de akárki akármit mond, nekem túl széles volt a nyaka, akárhogy telt az idő, nem tudtam hozzászokni, és kényelmetlen volt gyakorolni rajta, részben ezért is hagytam fel akkor a gitártanulással (meg állandóan le is hangolódott, és valahogy a húrok sem álltak úgy kézre). A mostani acélhúrost igazán csupa öröm kézbe venni:))
Az Ibanezt nem ismerem, de nekem volt, aki ajánlotta volna, valahogy engem az nem vonzott, de ez persze teljesen szubjektív.
Megerősíteni tudom a többieket. A Cort a saját kategóriájában a LEGJOBB. Bátran kijelenthető hogy ár/érték arányban verhetetlen a jelenlegi piacon.
Kis Off: Akinek nylonhúroson nem ment, és olyan apróságok elveszik a kedvét, hogy túl széles a nyak, nagy a húrtávolság stb... Azon egy acélhúros nemm segít. Nagy valószínűséggel sosem fog megtanulni gitározni, semmilyen szinten.
Nem bántásból írtam, sem a kedved nem akartam elvenni.
Csak sok 10-11-12 éves kis lurkó profi módon nyomja klasszikuson (legtöbbjük 4/4-essel) a kis kezével. Egyszerűen sosem értettem ezt a "túl széles a nyaka" nyafogást. Aki ilyeneket mond (na meg hogy "valahogy nem áll a kezemre a húr"...) abban semmi kitartás nincs, márpedig a gitározás tanulásához talán a legnagyobb mértékben a kitartás kell, és ez hosszú távon. Olyan nincs hogy túl széles a nyaka, meg túl kicsi a kezem....stb....Ha kitartó vagy, kellő gyakorlással rááll a kezed.
Peace!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!