Mit ajánlanátok egy olyan gitárosnak, aki akkusztikus gitáron játszott eddig (kb.1 évet) és most szeretne venni egy jó elektromos gitárt?
El kell, hogy szomorítsalak, az akkordozás nem elég. :)
De jó ötlet, az elektromos felgyorsítja a fejlődést. Ezelőtt pár évvel a Squiert ajánlottam volna, nekem van 2 is, 2002-es és 2004-es, akkor még jók voltak. Mostanában nagyon rossz mind, amit a kezembe fogok a hangszerboltokban, ezért nem ajánlanám. Ha mégis emellett döntenél, csakis Standard Series gitárt vegyél, Bullet-ot vagy Affinity-t semmiképp.
Relatíve új a magyar piacon (legalábbis mikor én kezdtem, még nem volt), de nekem már bizonyított a Cort. Olcsó és jó hangszereket gyártanak. Ja, és ha már gitárba fektetsz, 50-60 ezret legalább szánj rá. Ha kicsit nagyobb a keret, akkor beleférhet egy komolyabb Ibanez is, 110 körül már kapsz RG350-et.
Amin spórolhatsz, az az erősítő, ha csak otthon tervezel játszani. Egy jó hangkártyával a gépbe dugva tökéletesen effektezheted és jó minőségben fel is tudod venni.
Ha van még valami kérdésed, szívesen válaszolok.
Azt ajánlanám, hogy tegyél egy hangfogót a már megszokott gitárodra és onnan elvezetheted a jelet egy kábelen keresztül egy keverőhöz amit akár a gitárodról is irányíthatsz, de akkor több másik gomb is kerül a gitárra és másféle kábel kell a gitár és a keverőpult közé.
Oszt kész.
@9:24
Egy jó hangszedő 15 ezernél kezdődik, az általad említett "többgombos" legolcsóbb verziója legalább 30. Tudom, hogy hasznos, nekem is van utólag beépített, de picit sem tudja helyettesíteni az elektromos gitárt. A hangzás csak egy dolog, annál sokkal fontosabb a húrvastagság és a húrmagasság. De hangzásában sincs köze hozzá.
Ezt a különböző kábeles dolgot viszont nem értem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!