Matek házi feladat:32 lapos magyar kártyából 4 lapot osztunk le. Hány olyan leosztás van ahol a lapok között van?
Figyelt kérdés
a feladat:a piros király? b feladat: pontosan egy piros lap vagy pontosan egy király? C feladat:legalább egy piros vagy legalább egy király? Nem találtam interneten a megoldásokat ezért kérdezem tőletek légyszi segítsetek.2016. szept. 27. 18:05
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem korrekt a kérdés!
Ha 32 lapból leosztasz négyet akkor EGY leosztás van.
Legfeljebb azt lehet megtudakolni hogy mi az esélye annak hogy ezen négy lap közül az egyik a piros király...
2/5 s55 válasza:
Szerintem korrekt a kérdés. 32 alatt a 4 leosztás van összesen amik különböznek.
a) 31 alatt a 3 = 4495
b) 7*(24 alatt a 3) + 3*(28 alatt a 3) + 21 alatta 3 = 25326
c) (32 alatt a 4) - (21 alatt a 4) = 29975
3/5 A kérdező kommentje:
Ennek a feladatnak le tudnád írni a megoldásait szöveggel hogy hogyan jött ki tehát a levezetetést. Számológéppel már sikerült kiszámítani amit te leírtál de hogyan lett pl az a feladathoz 31 alatt a 3 meg a b-t és a c-t. Amúgy nagyon szépen köszönöm hogy segítesz nekem.
2016. szept. 27. 18:57
5/5 anonim válasza:
1es voltam
a szöveg szerint nem 4 leosztás van hanem 4 lapot osztunk le
de nekem mind1 csináljátok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!