Hogyan irjak fogalmazást arról hogy milyen gondolataim lennének egy állatkertben élő állatként?
Kb 10-12 mondat.mit irjak bele?hogy kezdjem el?milyen cimet adjak a fogalmazásnak?
Koszonom a valaszokat:) 14/l
Szia !
Adhatod azt a címet például: Rácsok mögött, vagy azt: Szabadnak születtem
Nem tudom, milyen állat lennél szívesen ?
Mondjuk egy hatalmas rétisas ?
Kezdheted azzal, az Állatkert hatalmas madárröptetőjében, egy vastag, kiszáradt fa ágán gubbasztok naphosszat.
Magasan vagyok, a szemem éles, messzire látok.
Minden napom egyforma, a táj mindig ugyanaz. A távolban számomra szokatlan építmények, színek, hangok.
Közelemben, itt a ketrec előtt bámészkodó idegenek, kicsik, nagyok, zaj, kiabálás.
Ahol születtem, égbe nyúló hegyek, magas sziklák, dús lombú fák vettek körül. Szétterpesztett szárnyaimmal vitorláztam a fák lombkoronája felett, vagy a végtelen mezők felett suhantam nesztelenül, szabadon.
Az alattam elterülő tájat kémleltem, zsákmány után kutatva.
Itt, a rácsok között rab vagyok.
Az ember "tálcán kínálja" a finom falatokat, de nem esik jól. A vadászat öröme, izgalma hiányzik.
Írhatsz még a párja hiányáról, akitől elszakították, amikor fogságba esett.
Hogy többé nem láthatja az otthonát, itt csak a rácsok által behatárolt területen mozoghat, igazából hosszabb repülésre nincs lehetősége.
A tollai megkoptak, lábai, szárnyai elgyengültek, talán már a felhők közelébe sem tudna jutni, mint régen.
Vágyik vissza a hazájába.
Nem érti, miért ejtették foglyul, miért kell így tengetnie életét ?
A madarak arra születtek, hogy szabadon szárnyaljanak az égen.
Kezdheted azzal,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!