Egy háromszög magasságainak hossza 12 cm,15 cm és 20 cm. Mekkora a háromszög területe? Hogy kell ezt kiszámolni?
Figyelt kérdés
7.-es vagyok, lehetőleg úgy légyszi, hogy legyen esélyem megérteni :)2016. szept. 10. 17:00
1/9 anonim válasza:
magasságainak? Nem oldalainak?
2/9 A kérdező kommentje:
Igen, magasságainak.
2016. szept. 10. 17:10
3/9 A kérdező kommentje:
Viszont egy másik feladatban meg az oldalai vannak megadva, 17, 25, 28 cm, itt pedig a leghosszabb oldalhoz tartozó magasság kell. Ha valaki tudja, ezt hogyan kell, azt is szívesen veszem :)
2016. szept. 10. 17:12
4/9 anonim válasza:
Az eredeti feladatot nem tudom, viszont amit kiírtál kommentben, azt igen.
"Viszont egy másik feladatban meg az oldalai vannak megadva, 17, 25, 28 cm, itt pedig a leghosszabb oldalhoz tartozó magasság kell."
Adott a Hérón-képlet, amivel pusztán a háromszög oldalaiból számolható a háromszög területe, és mivel a terület egyenlő az oldal és a hozzá tartozó magasság szorzatának felével, így kiszámolható a kérdéses magasság.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem tanultuk még, de utána nézek :))
2016. szept. 10. 17:38
7/9 anonim válasza:
Még mielőtt végleg megzavarnának a válaszok, ezt nézd meg:
Ha ezt megértetted, a többi feladat is biztosan menni fog!
8/9 anonim válasza:
Az utolsó válaszolónak: elegáns és jó megoldás, csak annyi a "szépséghibája" van, hogy egy általános háromszög esetén nem sok segítséget nyújt. Arra az estre más módszer kell, azt hiszem.
9/9 anonim válasza:
6-os vagyok, kijavítottam a szaromat: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!