Gépészmérnöknek készülök. Valaki összeírna nekem pár témát amit érdemes lenne egyetem előtt megtanulni?
Ha tudtok, ak rajzok is jöhetnek, ill. minnél több téma.
Előre is nagyon köszönök mindent!!
Hát oké :))
De azért még jöhetnek válaszok
Köszönöm!
Amúgy azt hallottam hogy nagyon nehéz bent maradni, meg úgy alapból nehéz az egész. Ez tén😊yleg így van?
Szerintem nem érdemes nekiesni előre, elvégre tanulni mész. Az egyetemen nem várják el, hogy bármit is előre megtanulj, szinte minden tárgy az alapoktól indul. Ha a gimis anyag jól megy matekból meg fizikából, az bőven elég. Én a matekot emelném ki, mert ott fontos, hogy jó alapjaid legyenek. Ugyan minden olyat megtanítanak, ami a középszintű érettségin nem szerepelhetne, az elég ciki és nagyon hátrányos, ha a triviális dolgokkal vannak problémáid. Példának okáért megtanítanak deriválni, de az már a te bajod, ha a feladatban szerepel mondjuk egy exponenciális vagy trigonometrikus függvény, és te azt sem tudod, hogy azt eszik-e vagy isszák. Szóval ha pluszban készülni szeretnél, ne előre tanulj, hanem a középsulis matekot ismételd/mélyítsd el.
Ez azért is jó, mert egyes egyetemeken (pl nálunk BME-n) első héten szintfelmérő van a középiskolai matekanyagból, és aki nem teljesít egy bizonyos szintet, annak egy bevezető matematika nevű tárgyat is fel kell vennie pluszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!