Miből érdemes felsőfokút tennem, ha ipari termék és formatervező szakon szeretnék tovább tanulni?
Nem kell semmiből sem felsőfokút tenned. Én mondjuk töriből meg angolból tettem, de azért mert több lehetőségben gondolkodtam. De aztán elég volt csak a sima 4-es fizika érettségim, meg a 4-es matekom.
Fizika faktot érdemes felvenni, ha jó a tanár.
Szívesen. Én meg pont szerettem a fizika tanárom, jól is tanította, de aztán a faktot már nem ő tartotta, hanem a matek tanárunk, akit utáltam. A legnagyobb a baj a dolgozataival volt, mert mindig tett bele olyat is, amit el sem magyarázott az órán, meg tulajdonképpen 90 perces zh-kat íratott velünk 45 percben. (Matekból majdnem 2-es lettem év végén, mikor az érettségim meg erős négyes lett)
11. után le is adtam a faktot, mert rontottak az átlagomon az ott megszerzett jegyek, 12-ben már csak bejártam a faktos órákra.
Az jó, ha szereted a fizikát, mert az egyetemen lesz bőven. :)
2 félév fizika, 2 félév matek, 2 félév műszaki mechanika, 3 félév anyagszerkezettan számításokkal... Szóval jónak kell lenni a reáltárgyakból, különben szívni fogsz, mint én. :D
Annyi még eszembe jutott, hogy elvileg matek faktokon tanítják a deriválást. Ha már gimiben megtanulod, akkor könnyebb lesz a Matek 1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!