Hány nm-es az a test, melynek oldalai a következőek?
21 m, 13 m, 12 m, 4 m, 8,5 m, 9 m.
Ez egy ilyen nagyobb téglalap, amiből "kinő" egy kisebb téglalap.
A felszíne kéne vagy a térfogata micsoda?
Csak mert ha azt csináljuk, amit a 3. válaszoló mond, akkor a térfogatot kapjuk meg, ami viszont nem m^2-ben hanem m^3-ban lesz.
Mert a térfogat az bizony harmadik hatványos, a felszín 2.
Utolsó, ez akkor igaz, ha mindhárom dimenziót összeszorzod. Akkor valóban térfogatot számolsz, és köbakármi (cm3, m3, stb.) lesz a végeredmény mértékegysége.
Itt azonban két téglalapról van szó, az egyik "kinő" a másikból. Két téglalapból pedig nehéz bármiféle testet is alkotni, szóval térfogatszámítás eleve nem jöhet szóba.
Kérdező, hozzád csak egy kérdésem lenne: miféle két téglalap az, amelyeknek összesen hat különböző hosszúságú oldaluk van? Ezt nekem sehogy sem jön össze elképzelni.
5. vagyok
Hát ebben van valami, viszont ha 6 különböző paraméterünk van, akkor az hogy lesz 2 téglalap?
Én alapvetően azért gondoltam hogy 3D-s ehet, mert ugye a kérdező 3 paramétert írt és test-nek nevezte. Egyébként pedig síkidom lenne inkább.
Ez a feladat így ahogy le van írva,elég furcsa.
Közben az jutott eszembe hogy egy ilyen síkidomról lehet szó:
Viszont itt meg sehogy sem jönnek ki az oldalak hosszai, mert ugye van egy 8,5 méterünk, viszont az összes többi egész szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!