Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jók ezek a mondatok? [angol]

Jók ezek a mondatok? [angol]

Figyelt kérdés

Schools give students too much homework.

In my opinion it's true that schools give students too much homework.

And I'm afraid to say they spend too much time at school.

These are big problems.

The children have to do more excercise.

The students haven't got free time.

They want to spend more time with their friends.

They want to study other subjects too.

I believe the teachers shouldn't give up homework into the weekends.

The students usually don't do their homework, because they think it's boring.

/kezdő angolos vagyok/

Ha valaki talált benne hibát, légyszives javítson ki. ;)

Akinek lenne még ötlete mit lehetne írni, akkor az is írja le. :S Kellene még vagy 2 mondat. De nem jut már semmi az eszembe.

2010. ápr. 11. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:

"I believe the teachers shouldn't give up homework into the weekends."

a give up valóban azt jelenti, hogy felad, de nem házi feladatot, hanem valamilyen ügyről lemond, nem folytatja tovább stb. :) amit te akartál írni az valószínűleg set homework. az elöljárószó inkább on, illetve mivel általánosságban beszélünk valamiről nem kell kitenni a határozott névelőt: I believe that teachers shouldn't set homework on weekends vagy esetleg I believe that there should be no homework set on weekends.

2010. ápr. 11. 17:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. ápr. 11. 17:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest, hogy kezdő vagy, ezek nagyon jó mondatok :). Sajnos ellent kell mondanom az előttem szólónak. Szerintem így helyes: I believe teachers shouldn't assign homework for weekends. Az assign helyett egyébként simán give is jó, de vonzat tényleg nem kell hozzá. És ha éltalánosságban beszélsz tanárokról és diákokról, akkor nem kell határozott névelő elé.
2010. ápr. 11. 17:50
 4/7 anonim ***** válasza:
a british english az set-tel mondja. amerikai angolt én is assign-nal tudom, dehát ha valaki nyelvet tanul, első körben azért érdemes a "szép beszéd"-et propagálni.
2010. ápr. 11. 17:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha az ELTE brit származású tanárainak jó az assign, akkor azt hiszem, hogy nincs probléma a szépségével.
2010. ápr. 11. 20:13
 6/7 anonim ***** válasza:
rendben, én nem vitatkozni szeretnék. én így használom, mert Angliában ezt hallottam és így tanultam meg. ennyi...
2010. ápr. 11. 20:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2010. ápr. 12. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!