24 l 80°C-os és 36 l 30°C-os vizet összekevernek. Mekkora lesz a keverék hőmérséklete?
Figyelt kérdés
(Műszaki kiadó, 8.-os matek tk.bővített változat B30/c) Órán nem sikerült megoldani. A keveréses feladatoknál volt de azzal az egyenlettel 30°C jött ki ami biztos, hogy rossz. Otthon gondolkoztam rajta és szerintem 50 lesz, de nem hinném, hogy úgy kell kiszámolni, ahogy én számoltam, mert az nagyon macerás.2010. ápr. 10. 17:47
1/4 anonim válasza:
Hát nekem 40°C jött ki. De lehet hogy hülyeség. =)
2/4 A kérdező kommentje:
De hogyan?
2010. ápr. 10. 18:02
3/4 anonim válasza:
(24*80+36*30)/(24+36)
ezt hívják azt hiszem súlyozott középnek...
4/4 A kérdező kommentje:
Nekem is ennyi lett csak én úgy logikáztam ki, hogy arányok 1:1,5 vagyis ha a 30°C-os 1°C-ot melegszik, akkor a 80°C-os 1,5°C-ot hül le. De ez csak akkor jó, ha egész szám a megoldás.
Köszönöm szépen!
2010. ápr. 11. 09:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!