Belső iránytű fogalma?
Szia !
Nem tudom,jól értelmezem-e a kérdésed ?
Én a "belső iránytű" fogalmán a megérzéseinket, a szívünkből, lelkünkből fakadó sugallatokat értem.
Azt a fajta érzést, amikor nem tudatosan, az agyunkra, eszünkre hallgatva döntünk, hanem egy "belső hang" mondja, súgja meg, mit kell, vagy kellene tennünk.
Én "átvitt értelemben" fogalmaztam meg az emberben lévő belső iránytű fogalmát, mert létezik ilyen megközelítés is.
A belső iránytű orvosi értelemben az emberi szemben, pontosabban a retinában /ideghártya/ található, kriptokróm nevű fehérje, amely fényérzékeny.
"Mivel az emberi retinában sok kriptokróm található, képesek lehetünk valamilyen módon érzékelni a mágneses teret. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy az evolúció során egyszerűen új feladatot kapott a kriptokróm fehérje az emberben a többi élőlényhez képest."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!