Hány diák kapott azonos jegyet, ha 32-en vannak összesen, és senki sem kapott egyest?
Figyelt kérdés
A megoldókulcsban ennyi van: 34=4*8+2 = 9
Nem értem, hogy miért bontotta fel a 34-et, illetve hogy hogy lett végül az eredmény 9 :´D
2016. márc. 15. 18:35
1/5 anonim válasza:
A feladat szövegezése így nem pontos.
Ha senki nem kapott egyest, akkor lehetett akár 32 ötös vagy kettes is pl.
Egy skatulyaelves feladatnak tűnik nekem, de azt meg végképp nem értem, hogy hogy lett a 32 fős osztályból 34 végül.
2/5 A kérdező kommentje:
Elírtam az elején :D
34-en vannak, dogát írtak, és senki sem kapott egyest.Legalább hány diák van az osztályban, akik azonos osztályzatot kaptak?
2016. márc. 15. 18:49
3/5 anonim válasza:
Így már több értelme van, ha 2-estől 5-ösig minden jegyből 8 van, az 32. Plusz még két diák marad, vagyis lesz legalább 2 olyan jegy, amit 9-en kaptak.
4/5 anonim válasza:
Kérdező: te nagyon slendrián vagy. Még arra is képtelen, hogy a kérdést szó szerint idemásoljad. No, ezért nem megy neked a matek.
5/5 A kérdező kommentje:
Azért én vigyáznék a kijelentésekkel.
A feladatnak nem volt szövege, csak pár megadott adat, és a megoldás, hogy tudjam, minek kellene kijönnie, ebből következtettem vissza a feladatot.
2016. márc. 15. 19:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!