~Kata~ kérdése:
Melyik az a legnagyobb természetes szám, amely benne van a (0,7) intervallumban?
Figyelt kérdés
2016. febr. 22. 17:33
1/14 anonim válasza:
Magyarul: melyik az a pozitív egész szám, amely 0-nál nagyobb és 7-nél kisebb?
Válasz: ...
3/14 anonim válasza:
Lehet, hogy amióta én tanultam, azóta már megváltozott, de szerintem a 7 nem kisebb a 7-nél...
4/14 anonim válasza:
Persze, hogy nem kisebb, de nem is kell annak lennie. Mivel BENNE VAN a (0,7) intervallumban, ezért lehet a 7 is.
Mondjuk jó lenne tudni, hogy nyitott vagy zárt intervallum (de mivel a kérdező sima zárójeleket használt, ezért gondolom, hogy zárt)...
5/14 anonim válasza:
Mi szögletes zárójelet használtunk a zárt intervallum jelölésére(ez tartalmazza a végpontot) és kerkkel a nyíltat(ez ugye nem tartalmazza a végpontot).
Ha ez nyílt akkor a megoldás 6,ha zárt akkor 7.
6/14 anonim válasza:
Nálunk a zárt: [0;7], a nyílt: ]0;7[ volt. Erről a kerek zárójel nyíltat jelentről még nem hallottam :(
8/14 anonim válasza:
Valami miatt a közoktatásban ][ a jele a nyíltnak, mindenhol máshol ()-lel jelölik.
9/14 anonim válasza:
() a zárt intervallumot jelöli, aki nem tudja pontozza le egyest, kettest vagy a többit, aztán üssön föl egy matek könyvet.
10/14 anonim válasza:
egyetemen kezdik használni a ()-t nyílt iv-ra
addig ][-t használnak leginkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!