Engem nagyon zavar, hogy csak úgy tudom tartani a 4,3- as átlagot, hogy este 23:00-ig kell tanulnom. Persze, ha nem írom meg a házit már rögtön kapok 20 1. Írjatok valami jó taktikát ajánlani arra, hogy ne keljen éjfélig írnom a házit?
A házi mennyiségével van a baj, vagy ilyen nehezen jössz rá, hogy mit hogy kell? Mert az előbbivel nem nagyon tudsz mit kezdeni, az utóbbival viszont igen: magántanár, jobban figyelni az órákon, többet kérdezni, ha valami nem világos.
Nem akarlak elriasztani, de ha továbbtanulsz, kb ugyanez fog menni a 2-es átlagért.
Akkor próbáld meg előre beosztani az anyagot. A sok tanulnivalós tárgyakból tanulj előre. Töriből, bioszból hétvégente pl. tanulj két leckével előbbre. Én mindig így csináltam, és hétközben csak ismételni kellett.
A könyv szövegét mindig alaposan olvasd el, értelmezve és csinálj belőle akár egy külön füzetbe rövid jegyzeteket. Elég lesz így csak a jegyzetet megtanulni, a könyv szövegét pedig csak hozzá olvasni.
És mindig folyamatosan ismételj előre, hogy a nagy dolgozatokra ne kelljen sok időt készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!