Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ehhez a koordinátához hogy...

Ehhez a koordinátához hogy kell függvényt létrehozni, hogy ábrázolni lehessen a koordináta-rendszerben?

Figyelt kérdés

A(-1;2)

B(3;-1)

Odáig eljutottam hogy f(x)=-3/4 bár szerintem teljesen rossz.

2016. febr. 10. 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Na akkor fuss neki mégegyszer, és fogalmazd meg konkrétan, mi a feladat, mert ez így értelmetlen
2016. febr. 10. 18:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Ábrázolod a két pontot a koordinátarendszerben és összekötöd őket. Ezt a szakaszt meghosszabbítod és kapsz egy lineáris függvényt.

Velírod a két pont segítségével az irányvektort. V(-4, 3)

Ebből normálvektort csinálsz. N(3, 4)

Egyenes egyenlete 3x+4y=3*-1+4*2=5

Na ez volt a 11 jövő sztályos megoldás.

Ha érdekel a 9es megoldás akkor csak szólj.

Ezt rendezed yra. Y=-3/4*x+5/4

2016. febr. 10. 19:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm szépen, ment a kéz, igazából a 9.-est se értem nagyon 11.-nél meg még nem tartok! :D
2016. febr. 11. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:

9-es megoldás

f(x)=m*x+b

Ide beírod az x helyére a pontok első koordinátái és az f(x) helyett a második koordinátát.

2=m*(-1)+b

-1=m*3+b

Ezt az egyenletrendszert kell megoldanod. Pl. kivonod egymásból a két egyenletet. 3=-4*m amiből m=-3/4. Ezt behelyettesíted valamelyik egyenletbe.

-1=-3/4 *3 +b amiből b=5/4

y=f(x)=-3/4 * m + 5/4

2016. febr. 12. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!