A biosz házihoz írni kell 3-3 ehető és "kerti kártevő"gombát valaki tud segíteni?
Mi a fene az a kerti kártevő gomba? Max arra tudok gondolni, hogy olyan gombák, amik gombafertőzést tudnak okozni haszonnövényeken... Ha nagygombákat (kalapos gombákat) kellene írnod, akkor persze ez kiesett, de amúgy ezt a kerti kártevősséget nem tudom értelmezni (pedig van némi közöm a gombákhoz). Ha gomba, mint kerti fertőzésforrás kell:
- szőlőperonoszpóra
- szőlőlisztharmat
- szürkepenész
Kicsit szőlőcentrikus, de ha van a kertben szőlő, akkor ezek kártevők, alaposan. (Kivéve az utolsó néhány speciális esetben, megfelelő helyen és körülmények között - de leggyakrabban az is az.)
Ehető gombák, pedig legyen a kétspórás csiperke, a nagy őzlábgomba, meg a sárga rókagomba. Vagy, ha borzolni akarod a kedélyeket, az egyik helyett mkndd a császárgalócát. Igwn, ehető, hiába galóca :) (Pont ezért, némi euferizmussal élve, szokták császárgombának is hívni.)
Írd mellé még a gyilkos galócát, a légyölő galócát, meg még valamit..
írd be a keresőbe. mérgező gombák..
Ehető gombák:
Lila tönkű pereszke
Déli tőkegomba
Gyapjas tintagomba
Kártevő gombák (általában a sarjadzó gombák)
Monilia
Peronoszpora
Lisztharmatgomba
Ehető:-apró csiperke
-császárgomba
-csigapereszke
Kerti kártevő:-monília
-peronoszpóra
-lisztharmat
Igen 7es. En most irtam meg.
Ehetore akaccsiperket, erdei szegfugombat es izletes varganyat irtam
Kerti kartevo gombara pedig moniliagombat peronoszporat es lisztharmatgombat.
Regi a kerdes, de azert leirtam, h hatha tudok vele segiteni vkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!