Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 4. Melyik reakcióban nem...

4. Melyik reakcióban nem oxidál az oxigén? 2H2 + O2 → H2O 4Li + O2 → 2Li2O 2Na + O2 → Na2O2 C + O2 → CO2 2F2 + O2 → 2F2O És miért?

Figyelt kérdés

2016. jan. 30. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
62%

Én másképp kérdezném, hogy egyértelműbb legyen, de ígyis korrekt, még engem is kicsit megingatott.

Nade; a legutolsó esetben; fluorral való reakciója során. Én az oxidációs számokra hivatkozván indokolnám, ugyanis a fluoré minden esetben -1 - nem is beszélve arról, hogy a legnagyobb EN-ú elem. Ekkor az oxigén-difluoridban (OF₂) az oxigén oxidációs száma pozitív irány felé vált; méghozzá +2 lesz! Erre alapozva az oxigén fog a reakcióban logikusan oxidálódni, míg a fluor redukálódni fog. =)

/A keletkező vegyület az oxigén-difluorid ugye; OF₂ és így írd a képletét, mert a pozitívabb oxidációs számú atommal kezdjük ilyen esetekkor mindig a képletet. :D/

2016. jan. 30. 20:29
 2/5 A kérdező kommentje:

A kérdés viszont az volt,melyik reakcióban nem oxidál az oxigén...

Azért köszi

2016. jan. 31. 10:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha az oxigén oxidál az azt jelenti hogy a reakciópartnerét oxidálja, ami az utolsó reakcióban nem történik meg.
2016. jan. 31. 18:49
 4/5 anonim válasza:
ha nem érted a tananyagot ,meg kell kérdezni,és nem itt felcsattanni még a normális válaszokon is..8-9.es létedre lehetne annyi eszed ,hogy inkább a tanárra figyelsz ,mikor magyaráz.:DD
2016. jan. 31. 22:45
 5/5 anonim ***** válasza:

#1-es voltam

Most nézem utólag, hogy lepontoztak, mikor a lehető legpontosabb választ adtam, és megjegyzem, hogy JÓT nem csak kitaláltam valamit.

Kedves kérdező! Én csak annyit írtam, hogy személy szerint nem így kérdezném, mert becsapós. De ígyis ugyanazt az értelmet nyerte. Látom fennakadtunk ezen a dolgon, hogy egyértelműbben leírtam. Na m1 van ilyen is :D

2016. febr. 9. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!