Vád vagy védőbeszéd írása?
Hú, pont a napokban láttam erről videót! De amúgy tudok 2-t is Egyik: www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=jNeZykqWxR4
Másik: www.youtube.com/watch?v=dqUKtalBvqM
Hát alapból annyi a lényeg, hogy Géza azt szerette volna, ha a fia viszi tovább a trónt, mert alapból a családból a legidősebb férfi - aki nem feltétlenül a királynak a fia, szóval mindig ő örökölte a trónt, de nem István volt a legidősebb, de Géza a fiát szerette volna, ha uralkodik, megbeszélte Koppánnyal, aki azt mondta, jó rendben, csak tartsák tiszteletben a többi régi hagyományt, de Géza félt, hogy Koppány mégis jönni fog trónt követelni, és Géza erre elvileg szövetkezett valami külföldi királlyal, hogy ha Koppány sereget gyűjtene, le tudja győzni, a külföldi uralkodó azt mondta, okés, de csak egy feltétellel áll mindig rendelkezésére a serege, hogyha lemond az ősi magyar hagyományokról, tradíciókról. Ezt viszont Koppány megtudta, hogy Géza akkor hát elvileg megszegte a szavát, és akkor már úgy volt vele, hogy ha Géza megszegte, hogy nem változtat a tradíciókon, akkor ő sem tartja be, hogy nem fog trónt követelni. Na hát valami ilyesmi volt, amúgy én nem tudom, mert asszem erről nem is nagyon vannak feljegyzések, szóval csak ezt hallottam, de ennyi, én nem tudom.
Ezt bemásolom mégegyszer, mert a hirdetés vagy valami szétszedte
youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=jNeZykqWxR
4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!