Hogyan küzdjem le az undoromat a matek, különösen a valószínűségszámítás iránt?
Figyelt kérdés
Mindig is utáltam a matekot (kémiával karöltve). Most valószínűségszűmítást veszünk a fősulin. Éppen készülök a pót zh-mra de 10 percenként abbahagyom a tanulást mert azon kapom magam hogy tördelem a ceruzákat dühömben. Egyszerűen szétszedi az idegeimet. Olyan szinten nem érdekel hogy azt elmondani nem tudom.... Most őszintén kit érdekelnek ilyenek hogy poison eloszlás meg bernulli kísérletsorozat?! Meg van 10 fiú 5 lány , kisorsolunk 8 jegyet közöttük, mennyi az esélye hogy kétszer annyi fiú kap jegyet mint lány? Kiégek b zdmeg..... Mindig is sz r voltam matekból, ehez képest mikro-makro ökonómiát lazán megcsináltam és még élveztem is de ennek a mateknak semmi értelme! Soha de soha nem fogom használni. Turizmus szakon vagyok, nem hiszem hogy olyat kell majd számolnom hogy mennyi az esélye hogy megtudom -e tölteni azt a k rva szállodát ha az angol vendégek 30%, a német vendégek 40%, egyéb vendégek 12% preferálja a hétvégi foglalásokat, mennyi az esélye hogy a német vendégeg 3/4-e hétközben foglal szállást? Hmm látom magamat ahogy ülök a székemben és ezen agyalok. Voltak h nyadék tantárgyak ezen a szakon de azokat besggeltem, de ezt nem besggelni kell hanem megérteni. Az a baj hogy ha megértem kb 2 nap múlva elfelejtem mert nem érdekel. Mit csináljak, egyre vacakabbul érzem magam, már kezdek kételkedni hogy nekem való-e ez a szak ?!2015. dec. 7. 18:11
1/5 anonim válasza:
Akkor jelentkezz át bölcsésznek, oda nem kell matek, minden hülye elvégzi...
Nagyon szűk látókörű vagy, látszik, hogy rossz pályát választottál. Talán nem kéne erőltetni ezt a főiskolát... Minek jelentkezel oda, ami nem érdekel... Tanterv van, előre lehet tájékozódni. Nyílván a tájékozatlanságod vezetett ide. Vedd fontolóra, amit írtam!
2/5 A kérdező kommentje:
Tudtam hogy lesz egy csomó matek is. Azt nem gondoltam hogy az fog dominálni, szerintem a nyelv fontosabb egy turizmus szakon de mind1.... Persze majd elmegyek bölcsésznek aztán éhenhalok. -.-
2015. dec. 7. 20:44
3/5 vurugya béla válasza:
Kérj meg valakit, aki érti, hogy magyarázza el....ha van pénzed, akkor egy jó matektanár rendbe hoz. Én segítettem már sok matek miatt elkeseredett egyetemistának, és ha szorgalmasak voltak, akkor sikerült is nekik. Tényleg nincs szükség ilyen mély matekra minden szakon, de a matek mennyisége és minősége legtöbbször nem a célszerűségnek, hanem emberi-személyi dolgoknak van alárendelve az intézményben...
4/5 anonim válasza:
Összeszorítod a fogad és kibírod. Én már gimnáziumban (Fazekas spec. mat.) is utáltam a val.számot és az ELTE-n is úgy lettem kettes hogy szóbeli vizsgán puskáztam...
5/5 Tom Benko válasza:
Pedig ami példákat felhoztál, eléggé lényegessé válhatnak. Ha ilyen esélyeket legalább meg tudsz becsülni, már jobban tervezheted a foglalásokat, árakat, és esetleg előnyt szerzel a többiekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!