Rádió stúdió építése?
Sziasztok, házi feladatként kaptam egy rádió stúdió elkészítését. Rengeteg cikket átolvastam hozzá az interneten, és amit csak tudok megcsinálok, de szívesen meghallgatnám ti mit tudtok hozzá füzni a feladatokhoz hátha valami hasznos dolgokkal bővülhet tudásom. Ha bármelyik ponthoz tudtok valami okosságot kérlek írjátok le. Köszönöm szépen :) A stúdióról egy két dolog:
Napi 24 órában élő, sztereó műsort készítő stúdió, amelynek műsorát az URH-sávban szórják, és interneten is terjesztik. Az URH sávban sugárzott változathoz RDS, az internetes változathoz honlap tartozik.
A stúdió két légteres, az előadói helyiségben a műsorvezető és vendégei foglalnak helyet. Egyidejűleg két telefonbeszélgetés adásba juttatására van lehetőség. A telefonálókkal a vendégek is beszélgethetnek. Az előadói helyiségben a műsor hallgatása hangszórós hangsugárzókkal történik. Fejhallgató használata tilos!
A technikai helyiségben a műsoridő egy részében a technikus a műsorvezető is.
Az adásba kerülő műsort fél évig tárolni kell.
Az elhangzó műsorszámokról adatszolgáltatást kell nyújtani a jogvédőknek és az NMHH-nak, a hatályos jogszabályok szerint.
A program vegyes jellegű: beszélgetések, zenei bejátszások (műsorvezetővel vagy anélkül), hírek és helyszíni tudósítások követik egymást, reklám is lehet. A műsorforrások: mikrofonok, PC, analóg lemezjátszó, CD-játszó(k), telefonok.
A feladat ezen stúdió terveinek elkészítése az alábbiak alapján:
1. Milyen akusztikai szempontok szerint választod meg a stúdió helyét? Mekkora legyen az előadói helyiség és a technikai helyiség? Milyen akusztikai paraméterei vannak? Hogyan oldod meg a hanggátlást és a klimatizálást? Döntéseidet indokold!
2. Milyen szempontok szerint választod ki a technikai berendezéseket? Döntésedet indokold!
3. A keverőasztal moduláris felépítésű legyen! Nem használhatsz gyárilag összerakott asztalt. A modulokat neked kell kiválasztani, a betelefonálást nem oldhatod meg speciális, erre a célra gyártott (TELCO) modullal! A keverőasztal RÉSZLETES rendszertechnikai tervét külön is el kell készítened mind rajzban, mind szövegesen
4. Készíts RÉSZLETES rendszertechnikai tervet rajzban és szövegesen! A tervnek eleget kell tennie a stúdió feladatainak. (műsorkészítés, kommunikáció a két helyiség között, műsortárolás, internetes és RDS tevékenység.)
5. Készíts TELJES technikai eszközlistát, feltüntetve, hogy melyik eszköz mi célt szolgál! A teljes eszközlista minden eszköz esetében gyártót, típusszámot, fontosabb paramétereket tartalmazzon.
6. Készítsd el a rádió honlapjának vázlatos tervét! (szerkezeti felépítés, menüpontok, szolgáltatások).
7. Ismertesd az NMHH és a jogvédők adatszolgáltatási feltételeit! Mutasd be részletesen azt a programot, amivel az adatszolgáltatást oldod meg. Döntésedet indokold!
8. Készítsd el a stúdió házirendjét!
Szia! Egy jó megoldást már tudok is!
Először is fogj egy lapot, és írd rá százszor: Sebivel nem baszakodok mert megkeres és levadász.
De azért értékelem az erőfeszítést!
Üdv.: Bak Sebestyén, osztályfőnököd
(u.i.: Aki nem ismer, annak annyit elég tudni: Én javítom pont ezeket a dolgozatokat.)
Azoknak, akiknek csak az jött le, hogy hű, de nehéz a feladat, amit egyébként én találtam ki, és a Bak Sebestyén valószínűleg követni fogja az évek óta finomuló hagyományt, elmondom, hogy a diákok szeptember óta tudják, hogy ezt a - kb. 40 oldalnyi dogát december 1-jéig kell elkészíteni. A mostaniaknak annyiból könnyebb, hogy a hangmester szakképzés során ők már sokkal több tananyagot kaptak hozzá, mint az elődeik.
Egyébként összesen három ilyen nagy házi feladat van: az elsőt a képzés második félévében kapják, a másik kettőt a harmadikban.
Minden évben találunk néhány kiemelkedően jó, mind tartalmilag, mint formailag kiváló dolgozatot. Ezek a kiemelkedő dogák 10 db (!) jeles osztályzatot érnek, és készítőjüknek általában nincs gondjuk a szakvizsgán sem.
Egy jó tanács. Menj el egy rádió stúdióba és nézz szét. Biztos van a városodnak rádiója ha nem akkor utazz el. Szívesen fognak látni a stúdióban. Kérj időpontot.
Hosszadalmas lenne és drága az én leírásom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!