Mik a válaszok ezekre a kémiai kérdésekre?
Napok óta keresem ezekre a válaszokat de sehol sem találom szóval kérem aki tud segítsen mert tovább akarok jutni a versenyen...
-Hogyan épül fel az a szerv, amelyben két ablak is van?
-Az a folyamat, melyben elektromos áram hatására az ionok a pólusok felé áramlanak. (12 betű)
-Savas és bázikus csoportokat is tartalmazó vegyületek. (7 betű)
-Egy mol szilárd anyag megolvasztásához szükséges hő (11 betű)
-Salétromsav és sósav 1:3 arányú elegye (9 betű)
-Hogyan épül fel az a szerv, amelyben két ablak is van? ez biztos kémia? nem tudom mire gondolhat
-Az a folyamat, melyben elektromos áram hatására az ionok a pólusok felé áramlanak. (12 betű) elektrolízis talán
-Savas és bázikus csoportokat is tartalmazó vegyületek. (7 betű) amfoter
-Egy mol szilárd anyag megolvasztásához szükséges hő (11 betű) olvadáshő? az 9 betű :/
-Salétromsav és sósav 1:3 arányú elegye (9 betű): királyvíz
Én is csak úgy néztem, hogy mik ezek a kérdések..pláne, hogy az első az egyáltalán nem is tartozik a kémiához és a 15 kérdésből csak az utolsó volt kémia de hát ők tudják..:D
Köszönöm szépen a segítséget! :)
1. Ez szerintem sem kémia. Szerintem itt a fülre gondolhattak, a belső fül határán két "ablaknak" nevezett rész is van: az ovális ablak és a kerek ablak.
4. Itt a válasz tényleg az, amit az első válaszoló ír (legalábbis nekem sem jut eszembe más kifejezés, ami ugyanezt jelenti). Azonban el tudom képzelni, hogy a feladat hibás (például ha általános iskolai a feladat). Ebben az esetben lehet, hogy nem az olvadáshoz szükséges hőre, hanem hőmérsékletre gondoltak, és így a válasz az olvadáspont. Azonban szeretném hangsúlyozni, hogy a hő és a hőmérséklet nem ugyanaz! A hő egy energiamennyiség! Például ha valamit megolvasztunk, az olvadás alatt hőt kell befektetni, de amíg el nem olvad az anyag, a hőmérséklet nem változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!