Olvasónaplót kell írom A kőszívű ember fiaiból. Ezekre a kérdésekre tudtok válaszolni?
1. Mi Bradley végrendeletének kulcsmondata? 2. Sorold fel a regény mellékszereplőit csoportosítva! Kit sorolhatunk Richárd, Ödön, Bradleyné körébe? Kik tartoznak a Plankenhorstékhoz? Találsz- e köztük olyat, aki senkihez nem tartozik, vagyis semleges? 3. Gyűjtsd össze a műből a szerencsés véletkeneket! 4. Kire céloz Jenő, amikor így ír: "Bocsáss meg annak, ki vádjával sietett a sírhoz. "?
A kérdésekre a választ előre is köszönöm!
1.
Baradlay Kazimír végrendeletének kulcsmondata:
"A fold pedig ne mozogjon, hanem álljon, s ha az egész föld elindul is, ez a darab föld, a mi földünk ne menjen vele."
Fejből írtam azért nézd meg, a legelső, 60 perc c. fejezetben van.
Azt jelenti, hogy az apa maradi gondolkodású, nem tudja elfogadni a változásokat, a feudális viszonyokat akarja "konzerválni" Nem híve a haladásnak, a reformoknak.
Látom, hogy halvány fogalmad sincs az egészről.
...vádjával sietett a sírhoz...
Bradley
Még arra sem vettél fáradságot, hogy legalább megnézd, kiről akarsz kérdezni?
Én is akartam segíteni, de már nincs kedvem. :(
Különben is Erzsi mama jön, aztán majd mindent a szádba rág, neked csak le kell írni, és bezsebelni érte a jó kis ötöst.
Megérdemelten
köszönöm a hasznos válaszokat, és miután elolvastam a könyvet 3 megválaszolatlan kérdésem maradt:
1. Hasonlítsd össze a fejezet elején bemutatott Arankát a korábban bemutatott Edittel! /Női bosszú c. fejezet/
2.Vond meg a történet mérlegét! Mit nyertek Alfonsine-ék örökös gonoszságuk révén? Mit veszítettek Baradlay-ék? Jókai szerint meglehet-e úszni "a tisztességes élet vállalását" csapások nálkül? Érdemes-e gazembernek lenni, csakhogy megpróbáljuk elkerülni a csapásokat? Írjátok le véleményeteket is! /utolsó fejezet/
legyetek szivesek minél hamarabb válaszolni, mert nekem ez nagyon sürgős!!!
köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!