Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miért vagyok így a matekkal?

Miért vagyok így a matekkal?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem megy. Így évelején már a 6. egyest kaptam. 11.ikes vagyok jővőre érettségi és úgymegfogok bukni mint a fene. Agybajt kapok az egyenletektől,vektoroktól,függvényektől és a többi "marhaságtól" miért kell ez ? Aztmondják ez logika könnyű megérteni... Ja,persze órán azt se tudom,hogy hova nézzek hiába kérdezek csak hátráltatom az órát de megérteni ugyse fogom. Mit csináljak,hogy jobban menjen? Kettesekkel nem lehet az egyeseket kijavítani. Matektanár sem ér semmit ha dolgozatoknál mindent elfeljtek. Legszívesebben széttépném a paprt és kimennék a teremből :D Valami tippet adjatok! Köszönöm!

2015. nov. 7. 23:49
 1/6 anonim ***** válasza:
keress valakit aki korrepetal. Maskepp nem fog menni, a matekot meg kell erteni.
2015. nov. 7. 23:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem bonyolult dolgok ezek, ha van olyan aki elmondja a lényeget érthetően.
2015. nov. 8. 00:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem a lényeg kell!

Az alapok hiányoznak.

Ha van rá lehetőséged, akkor tanár és bizony előlről átvenni mindent.

2015. nov. 8. 00:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Na és honnan előről? Én ezt sose fogom megérteni inkább magolós típus vagyok átolvasás után egy 3-as 4-es szint megvan.
2015. nov. 8. 01:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Kell hozzá sok idő ráfordítás. Akármennyi időt is szánsz rá, ha azt rászánod, valamennyivel előrébb leszel. Első lépésként rengeteg mindent nem értesz, feltenni se tudod a kérdést, hogy mi az amit nem értesz. Ezért tényleg menj vissza addig a pontig amit még értesz, és onnan építsd fel magadnak a dolgot. Írd ki füzet/word jegyzetbe amit már megértettél.

Ajánlom ezt az oldalt : [link]

Youtube videókban magyarázza a csávó a gimis matekot példákkal. Itt nem fogsz lemaradni, megállíthatod a videót.

A gimis matek, sőt utána az egyetemi is tiszta mechanikus, gondolkodni alig kell, csak minden egyes témakörre, feladatra be kell tanulni a megoldásmenetet lépésről lépésre, mellé nem árt megérteni persze hogy mit miért csinálsz, így könnyen eszedbe fog jutni.

Ha le vagy maradva, inkább ne azt próbáld ész nélkül tanulni ami épp volt órán, hanem a legelső dologtól amit nem értesz, és majd pár nap/hét alatt visszahozod ha akarod.

Ki kell találnod a jó tanulási módszert magadnak, ami a figyelmed is leköti, pl saját jegyzet írás.

2015. nov. 8. 02:18
 6/6 A kérdező kommentje:
De az elég gáz,hogy még a megoldóképletet se tudom megjegyezni normálisan. :/
2015. nov. 8. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!