Mi a szerepe a hamuban sült pogácsa receptjében sok helyen fellelhető szódabikarbónának a nevezetes "útravaló" elkészülésében? Írjátok fel a lejátszódó kémiai reakciót is!
Figyelt kérdés
2015. nov. 3. 17:37
1/1 anonim válasza:
Lúgként valamivel reakcióba lép, melynek során szén-dioxid szabadul fel, ami felfújja a tésztát, így az "könnyebb" lesz. Mivel nem tudom, mivel lép reakcióba, így az egyenletét sem tudom sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!