Valaki segítene nekem a matekházimban? (százalékolás)

Figyelt kérdés

Sziasztok:) Itt a szövege a házinak:

Mennyi a 400 kg

a) egy tized része, b) egy huszad része, c) hét tized része, d) hét huszonötöd része, e) kettő ötöd része, f) három negyed része, g) hét ketted része, h) tizenhét huszonötöd része?

(nyilván ezek számmal és törtben vannak leírva, csak én azt itt nem tudok)

Kérdés: Hány százaléka ez a 400 kg-nak?

Nos, én a százalékolást értem (kiszámítjuk a 100% majd 1%-ot) nem is ez a kérdés. A tanárunk azt mondta, hogy a törteket beváltjuk százalékba, és úgy számoljuk ki. Ezt a részét nem értem, csak az a) feladatot sikerült megcsinálnom (egy tizedet bővítjük tíz századra, ami 10%)

De a többit nem tudom. Légyszíves, segítsetek! 7.-es anyag. (műszaki kiadó)

Tudom, hogy valaki kiakad hogy ennyire nem értem, de sajnos nagyon hülye vagyok matekból :( Előre is köszönöm annak, aki segít^^ :)

2015. okt. 29. 13:59
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja, és még egy fontos dolog. Nem azt várom, hogy csináljátok meg helyettem, hanem próbáljátok elmagyarázni, pl. megmutatjátok az egyiken és megpróbálom. Sajnos a családomból senki nem tud már segíteni, mert egyikünk sem matekzseni. Köszi, aki segít!:)
2015. okt. 29. 14:01
 2/12 anonim válasza:
egy tized rész : elosztod a 400-at tíz felé és abból veszel 1 részt . Vegyük a hét tized részét : elosztjuk tíz felé az 40 , és azt megszorozzuk 7-tel , mert annyit kell vennünk .
2015. okt. 29. 14:07
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2015. okt. 29. 14:23
 4/12 anonim válasza:
Megint én vagyok , félreértettem a kérdésedet . A százalékos részt úgy kell kiszámítani , hogy pl : hét huszonötödöt megszorozzuk 4-el ( azért mert kerek számmal könyebb százalékolni) amely 28 100-ad , mert mind a kettő számot szorozzuk .
2015. okt. 29. 14:25
 5/12 anonim válasza:
Szívesen .
2015. okt. 29. 14:27
 6/12 Tom Benko ***** válasza:
Törteket százalékká váltani nem nehéz. Gyakorlatilag ott is százalékot számolsz, azaz a számláló hány százaléka a nevezőnek. Érdemes a százalékot mint speciális egyenes arányosságot kezelni, mert így áttekinthetőbb lesz.
2015. okt. 30. 09:09
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
2015. okt. 30. 11:09
 8/12 A kérdező kommentje:
Tehát végülis századokra kell a nevezőt kerekíteni, és úgy a %-ot?
2015. okt. 30. 17:01
 9/12 A kérdező kommentje:
Pl: vegyük a hét tizedet. Kerekítjük századokra, ami hetven század, és az hány %?
2015. okt. 30. 17:05
 10/12 A kérdező kommentje:

Ugye a hét tized az hetven század. De itt megakadtam. Elvileg úgy kéne kiszámolni, hogy a 100-nak 'mi a hetven'.

Azt tudom hogy az egyszerese, de marad maradék (nem tudom hogy ez számít-e)..Akkor ez most 7%?:D Vagy mennyi?

2015. okt. 30. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!