Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mondatokat kell kiegészítenem...

Mondatokat kell kiegészítenem japánul. Segít valaki?

Figyelt kérdés

1.) Kérdés: こうべまで [ ??? ] ですか。

Válasz: 570えnです。

2.) きのうのばn [ x ] えき [ から ] あるいて [ で ] うち [ へ ] かえります。

3.) わたし [ は ] きょねn [ x ] かぞく [ と ] にほn [ へ ] きます。

Javítsatok ki, légyszi. ^^ Többször találkoztam már itt japánul tudó emberkével. Köszi, köszi.

2015. okt. 24. 11:15
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja, a szögletes zárójelbe kell beírnom a hiányzó partikulákat vagy kérdőszavakat, ha valamiért nem lenne egyértelmű.
2015. okt. 24. 11:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Ügyes vagy, minden beírt partikula jó :)

(annyi, hogy a kaerimasu elé írhatunk "ni"-t is.)

A kérdőjeleshez: a válaszba, mint látod, egy árat mondanak.

Vagyis arra kérdez rá, hogy mennyibe kerül Kobéba az út (például vonattal). Ezért ott a megoldás az lesz: "ikura".

A Minna no Nihongo-ból tanulsz? :) Csak mert nagyon ismerősek ezek a mondatok :) (Én abból tanultam és tanítok)

2015. okt. 25. 12:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Szia! Igen, a Minnabol tanitanak engem is. :) orulok, hogy jol gondolkodtam, koszi a valaszt. Az elso mondatot meg nem vettuk, az a kovetkezo, 5-os lecke olvasmanya, mint arra rajottem azota mar. :D az meg nem jutott el az agyamig, hogy osszegre ikuraval kell rakerdezni... a Keleti Nyelvek Iskolajaban tanulok. Te hol tanitasz? :)
2015. okt. 25. 20:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Na, akkor nem hiába volt ismerős :)

Én nem suliban, hanem skype-on meg interneten tanítok :)

2015. okt. 26. 09:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja, ertem. :) en majdnem minden heten itt teszem fel a kerdesem, ha valami nem megy, es azt hittem, ugyanaz az ember valaszol, de ezek szerint nem. Sok sikert a tovabbiakban :)
2015. okt. 26. 10:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is sokszor szoktam itt körbenézni, hogy kinek tudok segíteni, lehet, hogy már segítettem máskor is :)

Köszi, neked is sok sikert a tanuláshoz! :) Ganbatte ne! ^^

2015. okt. 26. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!