Hogyan lehet jól törit tanulni?
Minig is bajom volt a töriven. Sosem tudtam jól megírní a TZ-ket ( ha valaki nem tudja témazáró dolgozat :D) . Minig sokat tanulok de úgy látszik, hogy elég hasztalan. :( valaki tud nekem segíteni? valamilyen tanulási modszer vagy trükk, hogy jobb legyek.
Előre is köszi a válaszokat.
Ja! És most 7. Osztályba járok
Javaslom, hogy nézz meg a témában filmeket, aztán olvasgass a wikin aztán szerintem ez bőven elég egy 4-eshez
én sosem tanultam törit, mindig úgy fogtam fel az egészet, mint valami story-t egy könyvből vagy filmből vagy játékból aztán 84%os lett az érettségim.
általánosban azt hiszem még az ókorból jó voltam aztán középkorból nem aztán XX. századból megint
nem találtam elég érdekesnek akkor, aztán majd lehet a gimiben vonzóbbnak fog tűnni a téma
ezért nem is vagyok az eszetlenül kitűnőre törekvés híve
amelyik részek megfognak valamivel azokból igyekezz jó lenni
Nekem is ez volt a bajom, hogy nehezen láttam át.
Szerintem ezt elmondhatnád a tanárodnak is, hogy szeretnél egy vázlatot készíteni a tanuláshoz, segítsen. De lehet van a témazáró hátulján is.
Vagy is a vázlat lényege, hogy minden föbb pontot idörendi sorrendbe egy egy szóval kiírsz.
Pl Magyarok eredete-vándorlás
-honnan származnak, mikor indultak el
-miért indultak el
-milyen pontok voltak a vándorlás során
-kikkel találkoztak
....
....
ìgy átlátod pár szóval ez egész témát, és a részleteket megtanulhatod hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!