Ki tudna segiteni nemet fogalmazasba? Ilyen kerdesekre kene valaszolni Hova jarsz? Hanyan jarnak oda? Es az osztalyodba? Ki az of. -d? Meddig vag bent az iskolaba?
Mit tanulsz
Van-e mensa es eszel-e (van es nem eszek)?
Ezt fogalmazas formaban
Akarmilyen adattal majd behelyettesitem az enyemet.
Nagyon sokat segitene.Elorre is koszii
mivel még csak most kezdted, így a lehető legegyszerűbben igyekszem leírni. :)
Ich besuche die Grundschule/die Fachmittelschule (iskolád konkrét neve, hogy hol van helyileg - ha ez segít, akkor az enyém így hangzott anno: die Fachmittelschule Stefan der Erste in der Innenstadt in Stuhlweißenburg). Dort lernen 500 Schüler. Ich lerne in der Klasse 12/A und ich habe 27 Mitschüler und 3 Mitschülerin. Mein Klassenlehrer/Meine Klassenlehrerin heißt iksz ipszilon. Im Allgemeinen habe ich 6 Stunden, deshalb bin ich von 8 bis 13 Uhr in der Schule.
Ich lerne (leírod, hogy mit tanulsz - az enyém anno: ich lerne in der Richtung Marketing)
In unserer Schule kann man zu Mittag essen, aber ich esse immer zu Hause.
bocsi, mi konkrétan nem tanultunk olyat, hogy menza, nem tudom, hogy ti használtatok-e rá valamit.
remélem, segített. :)
A tobbesszam lemaradt tényleg, köszönöm, hogy szóltál. :)
De a másikkal nem értek egyet
egyet. Nálunk in der volt
nicht Richtung, sondern Fachrichtung, oder nur Fach
Aber man sagt eigentlich ganz einfach: "ich lerne Marketing".
Ach so, und menza heisst auch auf Deutsch so, nämlich "Mensa".
Megcsinaltam innen is onnan is magamtol is 5 lett.
Koszi mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!