9. osztály magyar nyelv házi? Vita jellegű párbeszéd szerkesztése?
Készítsetek párbeszédet az ajánlott vitatémák kifejezéséhez!
A viselkedés a műveltség egyik fokmérője.
Milyen a sikeres ember?
Ha többet tanulsz,jobban boldogulsz az életben.
Ha többet tanulsz, jobban boldogulsz az életben
-Elvégeztem a főiskolát és nem találok munkát.
-Inkább mentél volna dolgozni előbb, és utána kellett volna folytatni a tanulást.
-Azt hittem, könnyebben elhelyezkedem majd egy diplomával.
-Ugyan, ne beszélj, sok ismerősöm van, aki diplomával a zsebében elment felszolgálónak Ausztriába. Jól keres, meg sem fordul a fejében, hogy visszajöjjön ide.
-Én nem azért tanultam, hogy olyan munkát végezzek, amihez nem kellett volna ennyit tanulni. Szeretnék a végzettségemnek megfelelő területen dolgozni.
-A tanulás hülyeség. Bármivel jobban kereshetsz, mint amiről most papírod van.
Olyan embert is ismerek, aki mérnöki végzettséggel a kezében taxizik, hogy el tudja tartani a családját.
-Én inkább rászánok pár évet, addig nem alapítok családot és megpróbálok előrejutni a tanult szakmámban.
-Ne reménykedj ! Majd meglátod, előbb vagy utóbb te is feladod.
Meg kell élni valamiből, ha a szülei nem tudnak segíteni az embernek és ehhez dolgozni kell. Szerintem majdnem mindegy, hogy mit.Aztán majd ráérek azzal foglalkozni, szerezzek-e diplomát, tanuljak-e még.
-Hát nem vagyunk egy véleményen ! Találkozzunk mondjuk öt év múlva, és meglátjuk, ki mire ment az eltelt idő alatt?
Én bízom benne, hogy ha kitartóan tanulok még valamit, újabb lehetőségek nyílnak meg előttem.
Remélem a sok tanulás, a befektetett sok energia nem volt hiábavaló ! A szüleimtől is mindig azt hallottam, a tudás hatalom, meg azt, hogy magadnak tanulsz, azért, hogy jobban boldogulj az életben. Én hiszek ebben.
Kb. így képzelek el a témában egy párbeszédet, vitát, persze nem tudom hányadikos vagy, lehet-e ennyi rálátásod a mindennapokra ? Próbáld akkor átírni a saját szavaiddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!