Hogyan legyek kitartobb? erettsegi

Figyelt kérdés
18eves vagyok es nyakamon az erettsegi.Tudom,hogy kemenyen kell tanulnom es tanulok is,de ugy erzem,hogy nem elegge.Mikor delutan hazamegyek nagyon faradt vagyok,s ezert leulok netezni s nem tanulok szinte semmit.Nincs turelmem meg ahhoz a tantargyhoz sem amit szeretek.Lehet,hogy kicsit rosszkedvem van mostansag,mert beleszerettem akibe nem kellett volna es probalom elfelejteni.Mit tegyek??muszaj tanulnom
2010. márc. 13. 08:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

egy kis mozgás felpörgetné a tested és az agyad is. minél gyorsabban letudod a házifeladatot, a tételeket, annál több idő marad az ábrándozásra ;)

ha hazamész, egyél könnyű kaját, majd menj le sétálni egy kicsit. utána szellőztess ki, és állj neki tanulni.

2010. márc. 13. 08:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
még egy: a közepes erősségűvel kell kezdeni, majd utána a nehézzel folytatni, végül a könnyű feladatok jöjjenek. állítólag ez az optimális beosztása az iskolai házifeladatok elvégzésének.
2010. márc. 13. 08:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont ugyanígy vagyok!!!!!!!!! Eddig mindig tanultam, mára már belefáradtam (pont mikor a legjobban kellene hajtani). Felbukkant egy srác, aki miatt lógtam már pár óráról, persze nem lesz köztünk semmi, meg muszáj elfelejtenem, de mindig ő jár az eszemben. :( Nem tudom mit kellene tennünk. Én sportolok sokat, és mégsem segít...
2010. márc. 13. 09:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

2 választásod van:

1, Vagy sajnálod magad, hogy de fáradt vagy, de sz@r az élet, a szerelemmel is csak szenvedek és elszúrod a most még sok idődet, utolsó pillanatban kapkodsz és próbálod menteni a menthetőt, bejutsz valami fizetős, rossz helyre, ami nem érdekel és még anyádék is fizethetik a tandíjat vagy fel se vesznek.

2, Megembereled magad, suli után pihensz 1-2 órát, sétálsz,alszom,eszel, tv-zel kicsit, ami jól esik, iszol egy kávét és leülszh tanulni vagy dolgozni a tételeket, mert már avval is tanulod vagy ismételsz. Nem kell egyik nap sem megszakadnod, érettségiig szépen mindent befejezel és lesz bőven időd tanulni, minden nap pár órát. Nem kell megszakadnod, nem futsz ki az időből, lesz érettségire egy biztos tudásod és jót érettségizel, kb. gyerekjáték lesz az egész, felvezsnek oda, ahová te akarod.

Na, mit választasz?

2010. márc. 13. 11:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy ki séta, hallgass olyan zenét. És próbálj meg közbe tanulni. Azokkal foglalkozz előbb még ha nehéz is, amit szeretsz, hátha könnyebb lesz ráhangolódni a tanulásra.
2010. márc. 14. 00:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Ugyabban a cipőben vagyok....érettségi a nyakamon,de borzasztó nehéz a tanulásra koncentrálnom...:(
2010. márc. 15. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!