Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki ir nekem egy nyári...

Valaki ir nekem egy nyári fogalmazast? Par mondatost.

Figyelt kérdés

2015. szept. 6. 12:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez a nyár volt életem legizgalmasabb és legrövidebb nyara. Szerencsére, csak jó érzésekkel tudok visszagondolni erre a nyaramra.

Mikor az iskolának vége lett, másnap már mentem is XY-ra a nagyszüleimhez nyaralni. Nagyon jó volt, mert az unokatestvérem is jött velem. Első napon sokat beszélgettünk a nagyiékkal, mert sajnos ritkán látjuk egymást. Második napon az unokatestvéremmel bejártuk azokat a helyeket, ahol kisgyerekként együtt játszottunk, nagyon jó volt nosztalgiázni, felidézni a régi dolgokat. Másnap nagyiékkal elmentünk a közeli városban lévő strandra, sokat úsztunk, élveztük a vizet, és a napsugarakat. Sajnos másnap már csomagolhattunk, és irány haza, de megbeszéltük a nagyiékkal, hogy ezentúl megpróbálunk sűrűbben találkozni.

Miután hazaértem, kicsomagoltam, anyáéknak élménybeszámolót tartottam, majd találkoztam a barátaimmal. Két hétig otthon voltam, ilyenkor majdnem minden nap a barátaimmal voltam, kutyát sétáltattam, vagy éppen végigaludtam az egész napot.

Július elején apukám mondta, hogy készüljek, mert nemsokára megyünk campingezni. Annyira örültem neki, mert nagyon szeretek sátorozni. (Szeretem a természetet.) Egy hétig sátoroztunk. Ez idő alatt megtanultam horgászni, bográcsban készíteni a finom gulyáslevest. A közelünkben még mások is campingeztek, volt mikor a szüleim áthívták a mellettünk nyaralókat, és összeismerkedtünk velük. Jó volt, mert velem egykorú gyerekek/fiatalok is voltak. Nagyon gyorsan elment ez a hét.

Hazatérésem után rögtön átmentem a legjobb barátnőmhöz/barátomhoz, és órákon keresztül beszélgettünk. Aztán arra jutottunk, hogy valamelyik hétvégén elmehetnénk sátorozni a többiekkel. nagyon be voltunk zsongva, másnap le is beszéltük a szüleinkkel, és irány a természet. Szerencsére sokan voltunk, jó volt a hangulat, este rémtörténetekkel rémiszgettük egymást. Reggel aztán összepakoltuk a sátrakat, és mindenki ment haza.

A nyár többi részét otthon töltöttem, vagy néha átmentem a barátaimhoz, vagy ők látogattak meg engem.

Remélem a következő nyaram is eseménydús lesz, úgy mint az idei.

Nem saját írás, de hátha hasznos lesz...

2015. szept. 6. 12:32
 2/7 anonim ***** válasza:
A segged ne nyaljuk ki?
2015. szept. 6. 12:33
 3/7 A kérdező kommentje:

a seggem nem :v

am ez tul hosszu nekem kb egy 5 mondatos kell..es ukranul kellene ,valaki nem tud ukranul esetleg?

2015. szept. 6. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de amit most itt csinálsz, az már a pofátlanság kategória. Az első válaszoló idejét, fáradságot nem kímélve ír NEKED (amit Neked kellett volna megírni) egy fogalmazást, erre Te ahelyett, hogy megköszönnéd, visszaflegmázol, hogy túl hosszú. Akkor mi a frászkarikáért nem tudtad leírni a kérdésbe, hogy egy 5 mondatos kell?

(Arról nem beszélve, hogy ha lenne benned egy kis kreativitás, akkor a fenti fogalmazásból kiszednél 5 mondatot, ami jó.)

És ezek után még ukránul is írjuk meg.

Tudod, ilyenkor nem csodálkozom azon, hogy a minap pl. találtam egy olyant kérdést, amit 2012 óta nem válaszolt meg senki. Kb. hasonló kaliberű volt. ha ilyen SEMMIBE VEVŐ egy kérdező, akkor én sem rohannék segíteni neki...

2015. szept. 6. 13:00
 5/7 A kérdező kommentje:
ha nem látnád ott van hogy pár mondatos kellene. es igen nem koszontem meg,mert ezt a fogalmazast kb 10 helyen lattam,nem feleslegesen irtam ki h valaki segitsen.;)
2015. szept. 6. 13:06
 6/7 anonim ***** válasza:

"ha nem látnád"... még mindig csak odáig jutottál, hogy mást kiosztasz.

Nos, segítek: a nyári fogalmazást azért szokták íratni, hogy megtanuld KIFEJEZNI, elmondani, ami VELED történt.

Ha ukránul kell, akkor meg szintén NEKED kell megtanulni ukránul, nem nekünk. Ha elakadnál valahol és SEGÍTSÉGET kérnél (nem így odavetve, hogy "Valaki ír nekem egy nyári fogalmazást?"), akkor biztosan segítenénk és én mindig szoktam is segíteni, de ezek után elment a kedvem, bocs.

És igen, azért néztem be, mert segíteni akartam, de "kinyitottad a bicskát a zsebemben" ezzel a stílussal.

2015. szept. 6. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez a nyár jó vót. Rövid vót. Meleg vót. Esett eső. Kevés eső.

Parancsolj.

2015. szept. 6. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!