Valaki írna nekem ilyen fogalmazás témákat, kereteket? (Zöld kéz, meg minden)

Figyelt kérdés

Idén fogok felvételizni gimnáziumba, és szeretnék kicsit gyakorolni. (A magyartanárunk nagyon rossz)

Írnátok légyszi olyan/olyasmi témákat és kereteket (pl. 10 modat) egy fogalmazáshoz, amiket felvételiben is kérni szoktak?

Nagyon hasznos lenne, rányomok a zöld kézre, ha ez kell :D Előre is köszönöm!

2015. szept. 5. 19:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Hogy képzeled el magad a jövőben?

Milyen számodra az ideális iskola?

Érvelj az ebook ellen/mellett

Milyen országban élnél szívesen? Milyenek ott az emberek, milyen környezet?

Mit jeletn számodra a "család" szó?

Ezek jók? Kérsz még? :)

2015. szept. 5. 19:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát, hogy ha ilyenek szoktak lenni a felvételiben, akkor jók, köszönöm szépen :) Még azt meg tudnád mondani, hogy hány mondatosokat szoktak kérni? Vagy vannak még más kritériumok?
2015. szept. 5. 19:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem, kb olyan 15-20 mondatot szoktak kérni, tehát nem hosszút. Lesz ott hely, azt kell maj kitöltened vele.

Nem írtam keretet a kérdésekhez, szerintem egyértelműek. Írjak azért, vagy így is meg tudod írni?:)

2015. szept. 5. 19:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Így is jó, köszönöm. Ment a zöld kéz :D
2015. szept. 5. 19:50
 5/5 anonim válasza:
A nyolcadikos felvételiben mostanában leginkább érvelő fogalmazást szoktak kérni. Javaslom, hogy ezt nézd át.
2015. szept. 21. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!