Mit ért az író azon, hogy: Mars miatt hozzá nem férhetett Ámor. ( Beszterce ostroma)?
Nem olvastam a művet,de szerintem azt,hogy a háborúzások miatt nem ért rá a szerelemre.Vagy nem is érdekelte a szerelem,mert jobban élvezte/szerette a hadakozást,az fontosabb volt neki.
(Ugye Mars a háború istene,Ámor pedig a szerelemé.)
Én nem tudom, hogy mit ért alatta az író, és azt szerintem csak ő tudja pontosan. Azt pedig úgy látom, te nem érted, hogy ez nem természettudomány, hanem bölcsészet-házifeladat.
Amúgy Mars a háború istene a római mitológiában, Ámor pedig a szerelemé. Tehát a mondat szó szerint véve azt jelenti, hogy „A háború istene miatt hozzá nem férhetett a szerelem istene.”, maibb nyelven pedig, hogy annyit háborúzott, hogy nem maradt ideje/ereje csajozni.
Konkrétan, ha így semmi kontextus nélkül kiírsz egy idézetet, elég nehéz segíteni. De egyébként a többiek jókat írtak. A Mars a háború istene, az Ámor pedig a szerelemé. Tehát akihez a Mars miatt nem fér hozzá Ámor, az inkább háborúzik, mint nőzik.
Szerintem egyébként Pongrácz Istvánról van szó, akit nem érdekeltek a nők (az utolsó igazi nőnek Zrínyi Ilonát tartotta), ezért nem is nősült meg, helyette csak a hadi játékokkal volt elfoglalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!