Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egri csillagokból. Segítettek?

Egri csillagokból. Segítettek?

Figyelt kérdés

Az Egri csillagok-ból van egy feladat amit nem tudok.=(

Nagyon megköszönném ha segítenétek.

Mire gondolhattak a következő, "nem beszélő" szereplők?

A) Mikor őrá(Gergőre)néznek meg Vicuskára, nevetnek (a törökök). Mikor a lóra néznek, úgy integetnek, mint mikor valaki legyeket kerget.

B) S hogy meglátta (Jumurdzsák) a lovát meg a rajta ülő Gergő gyereket, a szája is elnyílott bámulatában.

C) Efendi, ha lehet a beteggel szólanom , kedves dolgot cselekedhetnék a padisahnak. Az egyik vállat vont.

D)...kéreti felségedet a hatalmas padisah, méltóztassék a kis király őfelségét a dajkával együtt, és méltó kísérettel hozzá bocsátani. Ezen a méltó kísérettel szón hangsúly volt. A királyné elhalványodott.

E) Hát nem jön a segítség? Dobó felelet helyett a levegőbe legyintett.

F) Negyedóra múlva fekete koporsó jelent meg a várfokon.

2010. márc. 6. 16:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Én szívesen segítenék, de nem értem. Leírnád hogy mi a feladat?
2010. márc. 6. 21:38
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát valami olyasmi hogy a mondatokból ki kell találni hogy a nem beszélő szereplők mire gondolnak.

De én sem igazán értem, meg nem is tudom.=(

2010. márc. 7. 11:37
 3/5 anonim válasza:
Ha ez munkafüzetbe feladat akkor javaslom regisztráld be magad a NTK.hu-ra és ott megvannak a megoldások osztályok szerint:)könyvre és munkafüzetre is
2010. márc. 10. 13:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Miért írja itt mindenki a "segítetek"-et "segítettek"-nek??
2010. márc. 10. 15:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy értelmezem, hogy ebben az esetben "A) Mikor őrá(Gergőre)néznek meg Vicuskára, nevetnek (a törökök). Mikor a lóra néznek, úgy integetnek, mint mikor valaki legyeket kerget.

" azt kellene megfogalmaznod, hogy mi járhat a törökök fejében, amikor a gyerekekre, illetve a lovakra néznek.

pl.: jó kedvük kerekedik, mert el akarják őket adni, s jó pénzt remélnek.

2010. márc. 10. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!