Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » S. O. S irodalom! Két kédésem...

S. O. S irodalom! Két kédésem lenne. Első: Mi a Pásztori Magyar Vergilius? Második: Mi az a Razglednicák? Radnótihoz kapcsolódnak!

Figyelt kérdés

Kérlek, segítsetek!

Köszönöm! :)))

2010. márc. 4. 19:20
 1/2 anonim ***** válasza:
2010. márc. 4. 19:53
 2/2 anonim válasza:

Szia.Én 8.osztályos vagyok , és csak a Razglednicák -at vettük.Leírom mit tudok.:)Tehát:

Razglednicák=(szerb)képeslap

A négy darabból álló képeslap annak a szörnyű menetelésnek a tragikus állomásait örökítette meg , amelyik 1944.agusztus.29.én kezdődőtt és 1944.novebmer9.-én ért véget.A háromezer munkaszolgálatosból álló menet napi harminc kilométeres tempóval menetelt Németország felé , de Győr melett Abdánál már csak huszonketten maradtak , akiket az osztrák SS katonák végeztek ki.Az utolsó razglednica eltér az első háromtól: a költő már nem ura teljes mértékben erejének.A hét sorra öt gondolatjel jut , ezáltal drámaivá , szaggatottá válik a szöveg.A valóságközeliség , a teljes azonosulás szinte már kézzelfogható:"Mellézuhantam"

A kép itt nemcsak hasonlat , metafora is: a halott , a költő hegedűművész barátja , akitől elvették a hegedűjét , utánna agyonlőtték.

Ennyi van nekem írva , remélem segített valamit.:)

2010. márc. 4. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!