Fizika segítség? Kirchhoff törvények mátrix alakban!? (egyetem, elmélet)
#törvény #egyetem #fizika #ELTE #mátrix #elmélet #fizikus #meteorológia #egyenletrendszer #Kirchhoff
2015. jún. 1. 20:59
1/8 anonim válasza:
Nézd meg linalgból a lineáris egyenletrendszerek mátrixos alakját, és megoldását.
A példa felírása után ebben már nincs fizika, csak tiszta matek.
2/8 anonim válasza:
Mi alapján? A 20. dia közepén levő 3 sorban látható egyenleteket írta fel "mátrix alakban".
3/8 A kérdező kommentje:
köszi... hát azt már nem tudom, hogy hol keressem, szal akkor inkább levezetem az egyenletrendszert...
2015. jún. 2. 08:18
4/8 anonim válasza:
Hát azért nem olyan nehéz azt megtalálni ezer helyen, például egy:
5/8 anonim válasza:
> „hát azt már nem tudom, hogy hol keressem”
Ha végig gondolod, hogy hogyan kell egy vektort megszorozni egy mátrixxal, akkor is látni fogod, hogy a mátrixos és az egyenletes felírás ekvivalens.
6/8 A kérdező kommentje:
utána tudtam volna nézni, de helyette itt vártam választ, mert nem volt rá időm...
mindegy, azért kösz
2015. jún. 2. 17:10
7/8 anonim válasza:
Én a végére bizonytalanodtam el, hogy akkor most mire is kívántál válaszokat kapni?
Arra, hogy a három egyenletből hogyan lett mátrixos egyenlet, vagy a megoldására, vagy mindkettőre?
8/8 A kérdező kommentje:
mind a 2re, de már nem fontos, mert inkább csinálom mtx nélkül, rendezgetéssel, ha kérdezi a tanár :)
2015. jún. 2. 19:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!