Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a nő szerepe az Ember...

Mi a nő szerepe az Ember tragédiájában?

Figyelt kérdés

A fenti címmel kapcsolatban kellene 2-3 oldalnyi fogalmazást írni. Tud ebben segíteni valaki?

Segítségeiteket köszönöm!

2010. febr. 25. 22:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A könyvet elolvastad?
2010. febr. 25. 22:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem, csak a barátnőmnek szeretnék segíteni. :(
2010. febr. 25. 23:00
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

Hát anélkül tényleg nehéz! Inkább mutasd majd meg a válaszokat a barátnődnek!

Amennyire én emlékszem... Ádám, mint a férfi volt a kalandor, az örökösen mindent kipróbáló és mindenbe belevágó. Éva volt az, aki mindig óvatosságra intette és visszatartotta a vakmerőségeitől. Ahogy a klasszikus női szerep szerint is, a nők kevésbé "bevállalósak" és kevésbé kockáztatnak! (Pl. nézz meg egy munkahelyi előléptetés-szituációt)

Éva támogatja és mellette áll a kalandokban, de szerintem másrészről meg éppen őmiatta megy tovább Ádám, mert Éva mint a nő kíváncsi és sok mindent szeretne tudni, a férfi meg a nőt boldoggá tenni.

2010. febr. 25. 23:18
 4/14 anonim ***** válasza:
Egyetértek. Nekem még olyasmi is rémlik, hogy a végén Ádám úgy érzi, nincs értelme az életnek, várja a halált. Ekkor Éva bejelenti, hogy gyermeket vár. Ekkor Ádám megérti, hogy ez az élet értelme, és élnie kell. Tehát, tulképpen Éva adta neki vissza az elvesztett hitét, reményt.
2010. febr. 25. 23:47
 5/14 anonim ***** válasza:

Éva a szintézis, aki szinten tartja Ádámot, aki a tézis, Lucifer pedig antitézis XD

nekem ilyenek rémlenek :D

2010. febr. 25. 23:53
 6/14 anonim ***** válasza:

[link]

Ha már ezt az oldalt megtaláltad, felfedezhetnéd a google-t is;)

2010. febr. 25. 23:54
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Madách felbomlott házassága, a nőben való csalódása Éva megformálásában kapott szerepet.

Ádám és Lucifer egymással szemben álló eszméket testesít meg, Éva kettejük között áll.

Ádám egyoldalú idealizmusával és Lucifer eszménytelenségével szemben Éva a sokszínű, változatos természetet képviseli, hol romlást, hol menekvést jelent Ádámnak, küzdelmeinek akadályozója, vagy segítője.

Évának egy sajátos, fontos szerepköre van,a maga nőisége révén képes felidézni az Éden szépségét.

Lucifer legerősebb ellenfele tulajdonképpen Éva, a szépség,a lelki nemesség, az érzelem szálát Lucifer képtelen széttépni, Évával szemben tehetetlen, kijózanító érvei hatástalanok.

Éva veszi rá Ádámot a bűnre, de ő menti meg a pusztulástól is, fiatalságát mindvégig megőrzi.

2010. febr. 26. 00:10
 8/14 A kérdező kommentje:
A google is eszembe jutott. Viszont kíváncsi voltam, vagyok egy-két sajátos megoldásra.
2010. febr. 26. 00:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
küldök neked egy emailt, remélem, hasznos lesz! nem teszem be ide, mert kicsit hosszú... érettségi tételem volt :)
2010. febr. 26. 10:24
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2010. febr. 26. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!