Egri csillagok?
Szia !
A csizmájuk "szattyánbőrből" készült, ez nagyon puha, vékony, finom bőr, úgy tudom kecskebőr.
A ruházatuk nagyon színes, feltűnő, talán selyemből is vagy jó minőségű vászonból készült.
A turbánjuk, ahogy előttem írták gyolcsból készülhetett, ez is vékony, finom anyag.
Derekukon övet viseltek, ebbe tűzték a görbe kardot, a szablyát és a tőrt.
Hajviseletükre jellemző a gyakran kopaszra nyírt fej, a fejtetőn egy tincs hosszúra hagyva.
S bár nem a riházatukhoz tartozik, azért ideírom, hogy szakállt, bajuszt viseltek.
Általában bő bugyogót és bő, a nadrágba betűrt inget hordtak.
Nem tudom, nézed-e az RTL-en futó sorozatot, a Szulejmánt, ő az a szultán, aki Magyarországon hódító hadjáratot folytatott, /Egri csillagokban is ő szerepel/, személyesen járt is itt. /Kritikusan !/
De ha megnézed az Egri csillagok című magyar filmet, innen is szerezhetsz információkat a török viseletet illetően.
Erzsimama nagyon jó választ adtál most is mint mindig, de Szulejmánt még kritikusan sem ajánlanám egy hatodikos gyereknek történelmi ismeretbővítésre.
Már az elején kiakadtam mikor II Lajos királyunkat még valamikor 1520 körül egy kb. ötvenes színész játssza. Szerencsétlen Lajos ekkor volt vagy 14. Mellesleg azt a bizonyos török követet sem fejeztette le, csak bezárta valamelyik várába de mindegy. A film általam látott első 15-20 része hemzseg az ilyen történelmi baklövésektől. Miután rájöttem, hogy ez egy történelmi filmnek álcázott szappanopera és időnként minimális hitelesség sincs meg benne én abbahagytam a nézését. Viszont egy gyereknek még káros is lehet, mivel jó eséllyel nincs tisztában a valódi történésekkel és tényként fogad el egy fikciót és a valóság helyett esetleg ez rögzül benne.
Szia ! Az utolsó válaszolónak !
Igen, igazad van, másoktól is hallottam, mert érdeklődtem, hogy a történelmi hűségre való törekvés nem a filmet alkotók sajátja, hogy finoman fogalmazzunk.
Én magam nem nézem a sorozatot, egyáltalán semmilyen sorozatot sem nézek, mert az a véleményem, hogy odaszögezi a nézőt a képernyő elé, és nem adja meg a választás lehetőségét, ami szerintem nagyon fontos !
Kizárólag a ruhák miatt ajánlottam a filmet, állítólag a mamák szeretik nézni, mert, mint megtudtam, az események a hárem körül zajlanak inkább, semmint a csatatéren. Talán ezért ?
Abban is igazad van, hogy szappanoperáról van szó, ezért is írtam, hogy kritikusan !
Láttam a tv-ben valamilyen sorozat, számomra ismeretlen szereplőjéért rajongó kislányok sikoltozó tömegét, amelyen nagyon meglepődtem !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!