Jó a feladat megoldása?
Figyelt kérdés
Feladat:
Egy háromszög oldalainak átlaga 4,8 cm. Hány centiméter a háromszög kerülete?
Úgy csináltam, hogy felírtam ezt az egyenletet:
4,8 = (x+x+x)/3
14,4 = 3x
x = 4,8 cm
Gondolom akkor ez egy egyenlő oldalú háromszög, aminek a kerületét úgy számítjuk, hogy 3*a.
Akkor 3*4,8 = 14,4 cm
2015. máj. 2. 14:20
1/6 A kérdező kommentje:
Illetve van még ez a feladat:
Ha egy 468 oldalas könyvben oldalanként átlagosan 0,75 ábra van, akkor hány ábra van a könyvben összesen?
Eredménynek a 351-et kaptam.
2015. máj. 2. 14:25
2/6 anonim válasza:
Ha egy háromszög oldalainak átlaga 4,8, akkor az nem jelent mást, mint hogy a háromszög oldalainak összege elosztva hárommal 4,8. Vagyis csak vissza kell szoroznunk, hogy megkapjuk a kerületet (ami az oldalak összege minden síkidomnál). Tehát az első következtetésed jó, viszont csak átlagról volt szó, arról nem tudunk semmi, hogy hogyan aránylanak ezek az oldalak egymáshoz.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem az erősségem a matek, szóval elnézést az értetlenkedésért. Szóval akkor (a+b+c)/3 = 4,8
Megkapjuk azt, hogy a+b+c = 14,4
Tehát akkor 14,4 cm a háromszög kerülete. Ennyi a megoldás?
2015. máj. 2. 14:45
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. A baj az volt akkor hogy belegondoltam azt, amit nem tudhatunk, mert nincs megadva az oldalak aránya. Legközelebb jobban kell figyelnem a feladatra.
2015. máj. 2. 14:49
6/6 anonim válasza:
De nem is volt feladat, hogy az oldalakat magukban tudd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!