Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki leírná nekem Oscar...

Valaki leírná nekem Oscar Wilde Boldog herceg című mese tartalmát?

Figyelt kérdés
Az a feladatom, hogy a "Boldog herceg" és az "Önző óriàs" tartalmát leírjam!Köszönöm a segítségét ! :-)

2015. ápr. 20. 15:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Most komolyan nem tudsz elolvasni két tíz oldalas mesét?

A boldog herceg röviden: A herceg egy szobor aki egy fecske segítségével minden este segít a városában lévő szegényeken úgy hogy elajándékoz magáról mindent, az aranyozást és a rubin szemeit. Végül ő csúnyává válik és elpusztul a fecske pedig megfagy, mert túl sok este maradt a városban és közben tél lett. A megcsúnyult szobrot beolvasztják a fecskét kidobják a szemétdombra. A herceg ólomszíve nem olvad meg azt is a fecske mellé dobják. Isten leküld egy angyal, hogy hozzon valami értékeset a földről mire az a fecske testét és a herceg szívét hozza el, így mindketten a paradicsomba jutnak.

2015. ápr. 20. 18:57
 2/3 A kérdező kommentje:
Termèszetesen magamtól is megírtam azóta , köszönöm a "kedves"vàlaszt!
2015. ápr. 25. 09:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Egyébként az oldal azért van, hogy kérdezünk ha ezt nem lehet megérteni akkor nem kell az oldalt látogatni ! Üdv!
2015. szept. 4. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!