Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 74kg oltott mész készítéséhez...

74kg oltott mész készítéséhez hány kg égetett mészre van szükség?

Figyelt kérdés

Reakcioegyenlettel es kulon szamitast ker.

Igen,igen probalkoztam mar fogalmam nincs hogy kezdjek hozza,hogy vegyem fel a feladatot a tobbi szamitast megcsinaltam de ezt nem tudom. Minel hamarabbi valaszokat varok,holnapra kene! Koszonom elore is a kemiasoknak!

2015. ápr. 15. 20:40
 1/3 anonim ***** válasza:

mert mi is az az oltott mész? hát az égetett mészhez víz hozzáadva...

CaO + H2O -> Ca(OH) + hő (ez a reakció a hőről híres)

1mol + 1mol -> 1 mol

74 kilo Ca(OH) az hány mol? Na pont ugyanannyi mol égetett mész kell. Az a kiszámolt mol tömege lesz a megoldás.

(egyébként az utóbbi két hétben vagy 5* megcsináltam már ezt a példát, nem igaz hogy nem lehet rákeresni)

2015. ápr. 15. 21:22
 2/3 anonim ***** válasza:
ja igen Ca(OH)2 mert a Ca2+
2015. ápr. 15. 21:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem,nem talaltam....bongeszgettem en gyakorikerdeseken,wikipedian ,de nem haladtam semmire,mindenesetre koszonom a valaszod!
2015. ápr. 15. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!