Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Melyik eseményhez kapcsolódnak...

Melyik eseményhez kapcsolódnak a következő idézetek? (történelem 8. osztály - II. világháború)

Figyelt kérdés

Hitler: "Szilárdan meg vagyok győződve arról, hogy az angolok és az amerikaiak képtelenek megoldani ezt a kérdést"

Sztálin:"...el kell ismernünk, hogy a hadtörténelem nem ismer hasonló vállalkozást - méreteit, bámulatos koncepcióját és mesteri kivitelezését tekintve..."

Én először Lengyelország lerohanására gondoltam, de nem vagyok benne biztos. A pontos idézeteket meg a neten nem találtam meg. Köszönöm a válaszokat.

2010. febr. 18. 16:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem is Lengyelország lerohanásáról van szó. pontosabban még előtte 1939. augusztus 23.-i Molotov-Ribbentrop paktumról, amelynek titkos záradékában Lengyelország felosztásáról tárgyaltak. De ez csak tipp.
2010. febr. 18. 16:54
 2/3 anonim ***** válasza:
én nem hiszem, hogy Lo. lerohanásával kapcsolatban szóba került volna az USA szerepe
2010. febr. 18. 17:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Én a sarlóvágásra gondolok. A Fall Gelb, Franciaország lerohanásának terve részeként a németek beszorították az angolokat Dunquerke térségébe, és szabályosan mészárolták őket. Hitler talán erről volt meggyőződve, de az angolok végül a Dinamó hadművelettel kimentettek több 100.000 katonát. Nekem ez a tippem.
2010. febr. 18. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!