Bizonyítsd be, hogy ha egy húrnégyszögben az egyik átló felezi a másikat, akkor az első átló négyzete egyenlő az oldalak négyzetösszegének a felével, hogyan lehetne megoldani?
Ezért csináltam ezt az ábrát, hogy világos legyen a kérdés:
Még mindig nem világos, melyik az ELSŐ átló???
Örülnék, ha a kérdező válaszolna, és nem találgatni kellene.
Nem értem a gondodat. Az ábra alapján miden világos, felírok négy koszinusz-tételt. (A szögek kiegészítő szögek) A négyet összeadom...
Még azt kellene igazolni, hogy a h átló két darabjának a mértani középarányosa az f átló fele.(Itt tartok)
Csak az elnevezésen görcsölök. Ha azt írja, hogy "a felező átló" (a másik a felezett átló), akkor egyértelmű a dolog, így egyszerűen pongyola a fogalmazás.
De hagyjuk, megvan a megoldás. :-)
Persze! Csak a "húrtétel" nem ugrott be, de #7-es segített.
Miért kérdezed? Mert a web-oldalt nem frissítettem? Azt hittem már érti mindenki akit érdekel.
Elnézést kérek, nem akartam tolakodó lenni, de valóban hiányoltam a frissített oldalt, mert annyira profi módon kezeled, hogy öröm nézni. Azon kívül a kérdező még nem reagált; talán ha látja a teljes megoldást, még hasznára lehet valamikor. Meg más is tanulhatna belőle...
Még egyszer elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!