Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Baradlay Ödön jellemzését...

Baradlay Ödön jellemzését letudná írni vki?

Figyelt kérdés
semmi szükség:olvasd el a könyvet, és hasonló megjegyzésekre mert nem érdekelnek. későn értesültem h el kell olvasni és h hnap dogát írunk vmeik fiú jellemzéséből. tehát az ien jellegű válaszok nem érdekelnek, ne fáradjatok. viszont ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném, mert a neten nagyon rövid, és felületes jellemzéseket írnak. minden érdekelne: belső, külső tulajdonság egyaránt, ha lehet ne egy felnőtt szavaival, amit nem értek, hanem egy 7.es gyerek szintjén. köszönöm szépen (tehát baradlay ödön!!)
2010. febr. 7. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:
18%
Itt lakik a szomszédban. Rendes gyerek, csak hétvégeken hangoskodik kicsit, amikor a motorját szereli.
2010. febr. 7. 19:01
 2/5 anonim ***** válasza:
2010. febr. 7. 19:10
 3/5 anonim ***** válasza:
89%
Baradlay Ödön a három fivér közül a legidősebb Jókai A kőszívű ember fiai c. regényében. Apja, Baradlay Kazimir halála után anyja hazahívta, és ő azonnal, a tél közepén megindult Szentpétervárról, ahol az apai akaratnak megfelelően diplomáciai gyakorlatát töltötte. Jóbarátja, Ramiroff Leonin testőrhadnagy elkísérte a határig, üldöző farkasokkal küzdöttek meg, a beszakadt folyó jege alól menekültek ki. Hazaérve ~ átvette apja főispáni hivatalát, és vezetője lett a megye reformpárti, radikális erőinek; anyja egyetértésével feleségül vette a pap leányát, Lánghy Arankát, régi szerelmét, akitől apja eltiltotta volt. A márciusi napokban még Bécsben is gyújtó szónoklatot tartott; a szabadságharc idején szabadcsapatot állított ki, majd mint kormánybiztos működött a forradalmi hadseregnél; Budavár ostrománál az elsők közt hatolt a várba. Világos után menekülni próbált, majd inkább hazatért családjához, hogy ott várja be a hadbírósági idézést. Az meg is jött, de névcsere folytán öccsének, Jenőnek címezve; Jenő pedig bátyja nevében állta a tárgyalást és elszenvedte a golyó általi halált. A három fiú közül ~ a politikus alkat, a forradalmár, aki a kezdetektől öntudatosan a hazáért tevékenykedik. Emellett a kardnak is embere, a legjobbakkal vetélkedik a csatákon. Ideális képviselője a reformkori nemesség legjobbjainak, akik önérdekükre nem tekintve, hősiesen kitartottak a nemzet ügye mellett a legvégsőkig. Éppen eme eszményített tökélye miatt szoborszerű kissé ~ alakja a másik két testvérével összehasonlítva.
2010. febr. 7. 20:30
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
Az első válaszoló remélem hasonló használható válaszokat kap, ha kérdez valamit. Én elsősorban állatokkal kapcsolatban szoktam itt kérdezni és nagyszerű, használható válaszokat szoktam kapni azoktól, akik már találkoztak a problémámmal és értenek hozzá. Ezért jó ez az oldal. nem humorizálni. (az előző vagyok.)
2010. febr. 7. 20:45
 5/5 anonim válasza:
már 3 ilyen kérdésnél láttam ugyanazt a szöveget bemásolva. :'D jellemzés ember! nem élettörténet amit egy oldalról másoltál be.-.-' (tudom is honnan.)
2012. máj. 9. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!