Tudom, hogy nem szép dolog ilyet kérni, de? (matek)
segítenétek???
hat példa van, emelt matek és a tanár elég hülyén magyaráz és nincsenek túl jó jegyeim.. de most adott házi dolgozatot, ami jegyre megy és jó lenne egy 5öst kapni.. segítenétek megoldani ezeket a feladatokat, ha tudjátok??
nagyon hálás lennék :)
1.)
egy parallelogramma 3 csúcsa: A(1;7) B(-3;5) C(5;-9).
Melyik a negyedik csúcs koordinátái? Mekkora a parallelogramma területe és kerülete?
/ha megvan a negyedik csúcs, akkor a terület, kerület már megye/
2.)
Egy háromszög csúcsai: A(-3;2) B(6;0) C(0;8)
Számold ki a háromszög súlypontját és magasságpontját.
3.)
Lehet-e kör -> x( a négyzeten) + y (a négyzeten) -6x+10y-2=0
nekem erre ez jött ki:
(x-3)négyzeten + (y+5) négyzeten = 36
4.)
Hol metszi az y-tengelyt az a kör, amelyik érinti az x=2 egyenest és az x-tengelyt az E(-2;0) pontban?
5.)
Egy kör érinti a koordinátatengelyeket és átmegy a P(5;-2) ponton. Írd fel az egyenletét.
6.)
Írd fel annak az egyenesnek az egyenletét, amelyik párhuzamos az y=x egyenessel és áthalad a 2x+y=3 és a 4x-y+9=0 egyenes metszéspontján.
Ez a hat feladat lenne, ha valaki tudna segíteni, annak nagyon megköszönném, tudom, hogy itt nem lehet ezeket leírni, ezért vagy azt kérném, hogy segítsetek rávezetni, vagy paintbe rajzoljátok meg és privátba küldjétek el :)
nagyonnagyon fontos lenne!!
nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!