Hogyan tanuljam meg?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy jan. 6-ra meg kéne tanuljak egy eléggé hosszú részt az Antigonéból, és sehogy sem megy, akárhogy erőlködöm. Amikor verseket kell tanuljak, valahogy ösztönből, vagy nem tudom, hogy, de mindig hibátlanra tudom egy két óra múlva, de úgy, hogy most fel tudnám mondani azt a verset, amit egy-két éve tanultam, de ez most nagyon nem megy. Tudnátok tippeket adni, hogy ki hogyan tanulta meg az ilyen egybe függő könyv részleteket?

2015. jan. 2. 11:45
 1/3 Lipton18 ***** válasza:

Hali!

Én úgy tanultam meg szintén egy Antigonéban lévő kardalt(nem tudom, neked melyiket kell, de nekem az van/volt, hogy "sok van mi csodálatos...") hogy elolvastam az első sort, aztán felnéztem a könyvből és elmondtam, majd a másodikat, és azt is, majd utána egybe elolvastam, és egybe elmondtam, aztán ugyanígy 3.-4. sor stb.Versszak felénél elmondtam magamtól a fél verszakot, és utána ugyanezzel a módszerrel a 2. fél verszakot is megtanultam, aztán elmondtam egybe. És mentem a második verszakra, és mikor ilyen módszerrel azt is megtanultam, akkor elmondtam egybe az első kettő vsz.-ot, és így tovább amíg a végére nem értem. Rövden mondva tehát, én soronként tanulom meg az ilyesmit!:D

2015. jan. 2. 21:29
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nekem másik részt kell (Ó sírom, nászszobám, te föld odvába vájt örök tanyám...) De tényleg, nagyon köszi :) Met a zöldpacsi :)

2015. jan. 2. 22:21
 3/3 Lipton18 ***** válasza:
Nincsmit, sok sikert hozzá!:)
2015. jan. 3. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!