Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Melyik magyar királynő ő?...

Melyik magyar királynő ő? Izabella, és 72 évesen vette el a lengyel király?

Figyelt kérdés
Vagy ez csak egy mese? Nem Jagelló Izabella, mert ő nem élt ennyi ideig. Melyik Izabelláról van szó?
2014. dec. 30. 20:14
 1/8 chtt ***** válasza:

Ha nem mese, légyszi, áruld majd el nekünk is, ki ő, amikor megtudod.

Magyar királynő tudtommal eleve csak kettő volt: Mária (1382-1395) és Mária Terézia (1740-1780). Szóval már itt sántít a dolog.

A Wiki szerint két Izabella királynénk volt: Anjou I. és Jagello I. Egyik sem élt 72 évig, ha jól láttam. Szóval engem is érdekel, ki lehetett ő.

:)

2014. dec. 30. 22:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Remélem leírják ide :D
2014. dec. 30. 23:00
 3/8 A kérdező kommentje:
2014. dec. 30. 23:04
 4/8 chtt ***** válasza:

Én eztet nem értem (és nem csak azért, mert nem igazán tudok németül - megnéztem az angol fordítást).

Ez az Izabella nem 1519 és 1559 közt élt? Valamit félrenéztem volna, vagy a Wiki tévedett ekkorát?

Ugyanakkor az angol változat erre jó volt:

Aqua reginae Hungariae

(benne van az eredetiben is, csak mivel németül nem tudok, fel se nem tűnt:)

[link]

[link]

Akár magyarul, akár latinul írod be a gugliba, kapsz rá egy csomó találatot.

Köszi a linket, kedves hármas, nélküled még mindig csak találgatnánk.

2014. dec. 31. 09:14
 5/8 chtt ***** válasza:

Hopp, zöldpacsizni akartam a linkért, s csak akkor látom, hogy a hármas maga a kérdező. Bocsi, bocsi, úgy látszik, ma kicsinykét vaksi vagyok. De a linket akkor is köszönöm, mert tényleg sokat segített.

Szép napot és boldog újévet kívánok!!!

:)

2014. dec. 31. 09:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Az az Iza, aki az Egri csillagokban szerepel?
2014. dec. 31. 17:08
 7/8 chtt ***** válasza:
Igen, a cikk említette Izabella (az évszámok alapján) az, aki az Egri csillagokban is szerepel, a csecsemő János Zsigmond édesanyja, élt 1519-1559 közt, magyar királyné 1539–1559 közt és erdélyi kormányzó 1556-1559 közt. Ha megnézted az általam adott linket, a kérdező által hozott cikk nagy eséllyel nagyot téved, mivel a legenda nem Izabelláról, hanem Erzsébetről szól. :)
2014. dec. 31. 17:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (Y) :) Boldog új évet Mindenkinek!
2014. dec. 31. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!