Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Az Egri csillagokban Izabella...

Az Egri csillagokban Izabella Királynéval mikor volt az 1. találkozás, és mit csinált akkor, és mikor volt az utolsó találkozás, és akkor mit csinált?

Figyelt kérdés
köszönöm előre is a válaszokat. :)

2014. máj. 19. 14:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Az 1. Budán és a palotakertben van a kis királyfival:

A királyné is mondta egyszer, hogy csak szeressem a kis királyt, majd szerez ő nekem ilyen-olyan vőlegényt, ha megnövök. Van már nekem, feleltem vissza. Megmondtam a nevedet is, meg hogy Török Bálint a nevelő atyád.

- Megmondottad? Aztán mit szólt rá?

- Annyira nevetett, hogy majd leesett a székéről.

- Itt van ő is a kertben?

- Itt. Az a feketeruhás.

- Az?

- Az ám. Ugy-e, milyen szép?

- Szép, de én mégszebbnek gondoltam.

- Szebbnek-e? Hát nem eléggé szép?

- Nem láttam a fején semmi koronát.

- Ha akarod, beszélhetsz vele. Igen jó asszony. Magyarul nem ért.

A török követek fogadása a palotában csak ez után jön, ha valaki kötekedne veled.

Az utolsó szerintem Gyalun mikor Éva esküvőjét szervezte.

2014. máj. 19. 14:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Ja, bocs még egyszer megemlíti Gárdonyi, de nem jelenetként a regényben csak történelmi tényként a 4. rész legelején: 1551: Izabella királyné távozott Erdélyből. Fráter Györgyöt orgyilkosok megölték.

Tehát éppen ez is lehet utolsó

2014. máj. 19. 14:59
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. :)
2014. máj. 19. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!